Стрийминг услугите се превърнаха в невероятен хит и през последните години са предпочитан начин за забавление за потребителите. Платформи като Netflix, Spotify и Twitch са най-добрия пример колко лесно, бързо и удобно може да имаме достъп до любимото си съдържание. Услугите за стрийминг вече се използват повече от традиционните начини за слушане на музика, гледане на филми и гейминг.

 

1. Може ли пълнометражен филм да се качи на флопи дискета с 1.44МВ памет

Популярността на мобилните устройства също допринася за тези процеси, тъй като позволява да гледаме и слушаме независимо къде се намираме. Впечатляващият успех на TikTok също е доказателство как постепенно фокуса се измества към по-модерните и дигитални платформи. В контекста на технологичните иновации много хора вероятно не си спомнят често как гледахме мултимедия в миналото.

 

 

2. Apple разработват нова клавиатура за МаcBook с миниатюрни дисплеи на всеки бутон

Apple вече работят усилено над следващото поколение на компютрите MacBook, които ще видим през следващата година. Новите устройства ще предложат някои дизайнерски промени в допълнение към ъпдейтнатия хардуер. Така например Apple експериментират с aктуализиран TouchBar, който визуално изглежда като настоящите модули. Разликата е, че включва поддръжка за Force Touch.

Teзи сензори видяхме за първи път в Apple Watch и позволяват на потребителите да извършват различни действия съобразно силата на натиск, която прилагат при натискането. Функцията стана част от лаптопите MacBook още през 2015г. и изглежда ще промени начина, по който работи TouchBar през следващата година.

 

3. Все още ли използваме слаби пароли и през 2020г.

Eкспертите по сигурност стават все по-настоятелни в съветите си да обърнем по-сериозно внимание на паролите, които използваме онлайн. В много случаи степента на сложност на комбинациите, с които защитаваме своите акаунти са последната пречка да бъдем хакнати. Колкото по-активни сме от мобилните устройства, толкова по-атрактивен избор сме за киберпрестъпниците.

Възможностите профилите ни да станат жертва на хакери зависи от сложността на паролите и допълнителни инструменти като двуфакторна автентикация. Техниките за следене на активността ни в уеб пространството еволюират всяка изминала година, което също налага да бъдем много внимателни.

 

 

4. Samsung ще използват два дисплея в първите си смартфони със селфи камера вградена под екрана

Tехнологиите променят постоянно дизайна на мобилните устройства, което предоставя много повече възможности и иновативни решения на крайните потребители. Един от водещите терндове в индустрията продължава да бъде постигането на оптималния безрамков дисплей. За да го постигнат компаниите тестват различни методи за вграждане на сензорите за отпечатък в самите дисплеи и пробиване на отвори за селфи камерите в горната част на екрана.

 

5. 5 безплатни приложения за Android и iOS, които си заслужава да пробвате тази седмица

Продължаваме традиционния преглед на интересни мобилни приложения, които си струва да бъдат пробвани. Селекцията на NextPIT този път е концентрирана върху безплатни и практични приложения за Android.