Samsung планират да бъдат още по-агресивни в сегмента на премиум смартфоните през 2021г. Компанията вече измести премиерата на Galaxy S21 за януари, за да бъде по-конкурента още от първите дни на новата година. След това водещ фокус за Samsung ще бъдат гъвкавите смартфони от Galaxy Z Fold и Galaxy Z Flip сериите.

 

1. Ето каква ще е цената на Samsung Galaxy S21, Galaxy S21+ и Galaxy S21 Ultra

Ако всичко върви по план се очаква да видим четири устройства с този дизайн през втората половина на 2021г. Съвсем логично докато научим повече за гъвкавите смартфони на Samsung вниманието ни ще бъде насочено изцяло към флагманите от серията Galaxy S21.

 

 

2. Google тестват Dark Mode за десктоп търсенията

Популярността на нощните режими е причината повечето водещи приложения за смартфони да предлагат тази функционалност. Активирането на Dark Mode улеснява четенето когато няма достатъчно светлина, тъй като не натоварва отчита и допринася за дългия живот на батерията в смартфоните.

Google не правят изключение и вече започнаха да оптимизират своите приложения към Dark Mode. Вероятно вече сте забелязали, че повечето им популярни услуги предлагат тази функционалност за смартфоните. Съвсем закономерно компанията насочи вниманието си и към десктоп версиите на своите приложения.

 

3. Huawei разкри кога и кои смартфони ще получат EMUI 11 в България

Huawei обяви кога ще започнат актуализациите на 14 модела смартфони и таблети към най-новия интерфейс EMUI 11, който бе представен официално на 22 октомври в рамите на световната премиера на новия флагман Mate 40 Pro. Той предлага нови софтуерни функции, по-високо ниво на сигурност и защита на поверителността, по-плавно и интуитивно потребителско изживявaне и цялостно оптимизирана работа на системата.

От моделите, налични на българския пазар, в следващите седмици могат да се актуализират: Huawei P40 Pro, Huawei P40 Pro+, Huawei Mate 30 Pro, Huawei Mate Xs, Huawei P30, Huawei P30 Pro, Huawei Mate 20, Huawei Mate 20 Pro, Huawei nova 5T, Huawei MatePad Pro.

 

 

4. Google слагат край на операционната система Android Things

Google е софтуерен гигант с огромно влияние върху ежедневието ни. Популярните приложения на компанията обхващат всеки един аспект от работата на милиони хора. Технологичният гигант също така доминира пазара на смартфони и предлага собствена операционна за автомобили с името Android Auto. 

Другите платформи, в които се инвестира сериозно за Chrome OS, както и Wear OS за умни часовници и фитнес джаджи. От Google също така имаха желание да се превърнат в по-влиятелен фактор сред устройствата с Интернет на нещата. Това доведе до създаването на Android Things - версия на стандартния Android оптимизирана за по-малки джаджи.

 

5. Facebook временно деактивира някои функции на Messenger и Instagram в Европа

Facebook притежават три от най-популярните приложения, които компанията иска да обедини в една мащабна платформа за комуникация. Сливането на Messenger, WhatsApp и Instagram, обаче изисква време, но процеса на интеграция вече е започнал. Компанията също така е принудена да се съобразява и с мнението на регулаторите, които са особено стриктни на европейския континент.

Антитръстовите органи вече санкционираха Facebook и провеждат разследвания срещу компанията. Сега вниманието ни е насочено върху друга специфична ситуация свързана с популярните приложения на компанията. Някои потребители вече забелязаха, че част от функционалностите на Messenger и Instagram не са достъпни в Европа.