Сензорните екрани са доста удобни за работа с приложения, забавления с игри и гледане на мултимедия, когато сме в движение. Мощните процесори, големите екрани и софтуерните подобрения на смартфоните ги правят още по-подходящи, за да бъдем продуктивни и имаме достъп до социалните мрежи. Въпреки това тъчскрийните все още не могат да заместят напълно функционалността на клавиатурата и компютърната мишка.

 

1. Защо потребителите на Windows 10 е по-добре да използват Android смартфони вместо iPhone

Ако използвате устройство с Windows 10 има как да се възползвате от практична интеграция със смартфоните. Това е възможно с инсталирането на приложението YourPhone, което споделя съдържанието на екрана с по-големия дисплей на десктопите. По този начин можете да разглеждате и отговаряте на имейли с мишката, което е доста по-удобно от сензорния екран.

 

 

2. 5 безплатни приложения за Android и iOS, които си заслужава да пробвате тази седмица

Продуктивност, забавления, практичност. Това са част от характеристиките на безплатните приложения за Android от селекциите на NextPIT, които ще разгледаме тази седмица.

 

3. Новите телевизори на Samsung ще се продават с инсталиран TikTok

Samsung са доминиращ фактор в световния пазар на смартфони и компанията, която инвестира най-внушителни средства за нови научни разработки. Конкуренцията с LG е доста полезна за крайния потребител, тъй като осигурява на потребителите достъп до атрактивни устройства на по-изгодна цена.

Впечатляващи са иновациите в сферата на OLED технологията, които са причина за дългосрочната доминация на Samsung при премиум телевизорите. През последните години видяхме и няколко концептуални разработки, които обещават да променят начина, по който изглеждат устройствата.

 

 

4. Аpple вече ще показват какви данни събират приложенията преди да ги изтеглим

Apple използваха традиционната си WWDC конференция с разработчиците през лятото, за да разкрият детайли за интересни подобрения, които ни очакват в App Store. Компанията е разработила пакет от софтуерни инструменти, с които да подобрят сигурността на своите потребители.

Едно от най-интересните подобрения са т.нар. "Privacy Labels", които представляват съобщения информиращи какви данни изискват приложенията още преди да ги изтеглите. Това е полезно, тъй като може да разберете данни предварително, а не след като изтеглите даден софтуер.

 

5. Facebook Messenger може да се превърне в най-неочаквания конкурент на Zoom до края на 2021г.

Приложенията за видеоконференция отчитат впечатляващ трафик от началото на годината досега. Zoom вероятно е най-добрият пример, тъй като продължава да се радва на невероятна популярност. Разработчиците постоянно се опитват да подобряват Zoom, за да предложат най-доброто на своите клиенти и да достигат до нова аудитория.

Този софтуер се превърна в синоним на видеоразговори и все повече хора проявяват интерес към възможността да се уверят сами в предимствата на заглавието. Неслучайно Zoom се превърна в една от най-търсените думи в търсачката на Google през годината.