Последните дни от календарната година са подходяща възможност да се сдобиете с нов смартфон. От една страна може да откриете разнообразие от модели, но от друга да се възползвате от актуални тпромоции на търговските вериги. Празничният сезон е добър момент да изненаде любим човек с високотехнологичен подарък.

 

1. Кои са най-добрите смартфони с Android през ноември, според AnTuTu

Ако планирате подобна покупка или просто се интересувате от актуалния баланс на силите в пазара на смартфони вероятно ще се зарадвате на научите кои са нй-добрите устройства за ноември. Това е възможно благодарение на традиционната класация на AnTuTu, която взема под внимание резултатите от бенчмарк тестове.

 

 

2. Видео картите АМD Radеоn RX 6700 XT и RX 6700 ще бъдат представени през януари 2021г.

AMD ще продължат да бъдат доста активни и още в първите седмици на следващaта година подготвят няколко интересни премиери. Компанията вече представи AMD Radeon RX 6900 XT, AMD Radeon RX 6800 XT и AMD Radeon RX 6800. Това са първите представители на нова серия от видео карти, които се възползват от предимствата на 7-нанометрова RDNA 2 архитектура.

Следващият елемент от стратегията на компанията е да актуализира своето портфолио от Radeon RX 6000 с две нови предложения, които се казват Radeon RX 6700  и Radeon RX 6700XT. Както имената подсказват видео картите ще са бюджетни версии на флагманите от серията.

 

3. Google спират поддръжката на Chrome за Windows 7 през 2022г.

Google Chrome е предпочитания избор на уеб браузър за много хора. Причината за неговата популярност са разнообразни. Лесният за използване интерфейс и множеството функционалности могат да се определят като най-сериозните предимства на Chrome.

Интеграцията с другите приложения от екосистемата на Google също е важен фактор много хора да разчитат на уеб браузъра. Oт компанията са доста активни в ъпдейтването на Chrome клиентите за всички водещи операционни системи.

 

 

4. Функцията FaceTime HD вече е достъпна за по-стартите версии на iPhone

iPhone 12 е първата серия 5-нанометрови смартфони на компанията. Досега не бяхме виждали поддръжка за 5G мрежи и LiDAR сензори. Тези иновации вече са неизменна чат от новите предложения на Apple. Освен хардуерните подобрения като дисплеи, камери и батерии ни очаква и още една интересна иновация.

Собствениците на iPhone 12 могат да се възползват и още едно нововъведение, а именно FaceTime HD. Както името подсказва това е подобрена версия на популярната функция за видео разговори, която вече ще ви позволи да го правите с още по-голяма разделителна способност.

 

5. Google пуска официално Android Auto в България

Android Auto е платформа, която изразява концепцията на Google за свързани автомобили, които споделят важни данни помежду си. Иновативният софтуер вече се използва от разнообразие от модели на водещите производители и е обект на постоянни актуализации. Един от малкото недостатъци на Android Auto е, че не се предлага за всички потребители по цял свят.

Добрата новина е, че последната актуализация разширява достъпа до платформата за автомобили до още 36 държави в Европа, Азия и Африка, сред които и България. По този начин Google официално пускат Аndrod Auto на територията на нашата родина. Настоящият ъпдейт на практика удвоява броя на страните с поддръжка за софтуера и ще позволи на софтуера да се използва от милиони потребители.