Инсталирането на антивурусна програма е задължителен елемент от онлайн сигурността, който може да ви предпази от действията на хакерите. Защитата на личните данни е комплексен проблем, който изисква редица усилия, за да сте сигурни, че няма да станете жертви на кибератака. Никога не е излишно да използвате сложни комбинации от символи, цифри и букви, които са уникални за всеки профил.

 

1. Защо антивирусният софтуер вече не е достатъчен, за да ни предпази от заплахи в интернет

Със сигурност сте чували този съвест многократно, но въпреки това голям брой потребители продължават да подценяват ситуацията. Ако използвате за парола комбинации като 123456, qwerty и password няма как твърде дълго да останете извън полезрението на хакерите. Популярността на мобилните устройства доведе до ръст в използването на двуфакторна автентикация.

 

 

2. Zoom отчитат четири пъти повече приходи през третото тримесечие, в сравнение с 2019г.

Услугите за онлайн комуникация продължават да регистрират рекорден трафик. Милиони потребители разчитат на виртуалната връзка, за да бъдат продуктивни през деня. Социалната изолация превърна домовете ни в онлайн офиси и учебни зали, но благодарение на технологиите ни позволява да свършим задълженията си от разстояние.

Eдин от най-добрите примери за тези процеси е Zoom. Сравнително непопулярното заглавие се превърна в световен хит и накара водещите приложения да се съобразяват с него. През последните месеци видяхме много ъпдейти на конкурентни продукти като Microsoft Teams и Google Meet, чиято цел е именно да предложат сходни функционалности със Zoom.

 

3. 5 безплатни приложения за Android и iOS, които си заслужава да пробвате тази седмица

Интересните приложения за Android и iOS не стихват. И тази седмица NextPIT има няколко атрактивни предложения, които да разгледаме. Този път всички игри и приложения в селекцията са безплатни.

 

 

4. Koга смартфоните на Sony ще получат Android 11

Android 11 е последната версия на операционната система за смартфони, която предлага много допълнителни функции, които ще улесняват потребителите и подобрява сигурността. Google вече представиха софтуера и започнаха ъпдейти към своите смартфони. Въпрос на време е водещите производители да стартират актуализациите към своите съвместими устройства.

Този процес вече стартира и ще отнеме месеци преди всички планирани смартфони получат дългоочакваният ъпдейт към Android 11. Ако сте потребител, който има устройство от серията Sony Xperia вероятно желаете да научите повече за плановете на компанията. Добрата новина е, че сега разбираме по-конкретни детайли за планираният график на ъпдейти.

 

5. Бенчмарк тестове разкриват, че MediaTek MT6893 e по-бърз процесор от Qualcomm Snapdragon 865

МediaTek фокусират вниманието си към смартфоните от средния клас през последната година. Това е сегмент, който винаги е имал важно значение за тайванския производител. Все пак компанията обръща внимание и на геймърите с атрактивни предложения като Helio G90, Helio G70 и Helio G80.

Разнообразното портфолио от архитектури за смартфони от ниския и средния клас е основна причина за успеха и присъствието на MediaTek в мобилната индустрия. Вече ви съобщихме, че ТSMC ще произвеждат 5-нанометрови процесори за MediaTek. Това партньорство също е част от плана на MediaTek да продължат да бъдат влиятелен фактор при смартфоните през 2021г.