Sony стартираха продажбите на ограничени количества на PlayStation 5 в търговската мрежа. Това е причината доста хора да се затрудняват в поръчката и купуването на конзолата. Все пак компанията е наясно със ситуацията и влага много усилия, за да отговори на високото търсене към устройството. 

 

1. Ето кога Sony PlayStation 5 ще се продава отново по магазините

Успоредно с това Sony определи PS5 като най-голямата премиера в историята им досега. Реалните доставки в първите страни започнаха на 12 ноември, но дори две седмици по-късно повечето геймъри все още не са имали възможността да купят конзолата. Предстоящият празничен сезон е изключително подходящ период Sony PS5 да генерира солидни приходи и от компанията не искат да пропускат тази възможност.

 

 

2. IBM уволнява 10 000 служители и обмисля продажба на IT бизнеса си в Европа

IBM е световно известен бранд, който разполага с разнообразно портфолио от облачни и хардуерни решения за корпоративните потребители. Технологичният гигант, обаче също е изправен пред непредвидени икономически загуби свързани с пандемията от коронавирус.

Вече бяха предприети редица действия, които да редуцират финансовия ефект на кризата върху IBM свързани предимно с преструктуриране и редуциране на разходите. В началото на октомври разбрахме, че се обмислят различни варианти включително и опцията за продажба на активи.

 

3. Топ 10 на най-добрите Android приложения за видео разговори през 2020г. (Видео)

Приложенията за видеоразговори се оказаха много важен помощник за бизнеса през тази година. Те са и удобен начин за поддържане на връзка с близки и приятели по време на ограниченията. Затова е очаквано, че интересът към тези услуги расте много, а с това и тяхното разнообразие. AndroidHeadlines са подбрали десетте най-добри приложения за видеоразговори за Android.

 

 

 

4. Google Chrome за Android вече позволява да прaвим скрийншот в икногнито режим

Google Chrome продължава да доминира световния пазар на уеб браузъри и да разширява влиянието си сред компютрите и мобилните устройства. Компанията от доста време акцентира върху възможностите на Chrome за Android, като пандемията от коронавирус само задълбочи работата им в тази насока. Потребителите имат достъп до широк набор от функционалности за бързо и сигурно сърфиране в интернет.

 

5. През 2021г. ще можем да инсталираме Android приложения на компютри с Windows 10

Потребителите използват повече смартфоните от настолните си компютри. Това се дължи на компактните размери, които позволяват да ги носим със себе си. Големите екрани и екосистемата от мобилен софтуер ги превръщат в подходящо решение за работа с офис приложения и игри. Въпреки, че смартфоните позволяват да се забавляваме и да сме продуктивни все още не могат да заменят компютрите.

В крайна сметка това не е необходимо, тъй като можем да синхронизираме смартфоните с Windows 10 устройствата. Най-удобният начин да го направите е приложението YourPhone, което от началото на годината досега получи много актуализации. По този начин можете да разгледате входящите разговори, да отговорите на имейли или да стартирате игри за Android на по-големия екран на настолните компютри.