Google представиха услугата преди повече от пет години с идеята да превърнат Photos в онлайн хъб, който съхранява всичките ни спомени. В момента потребителите са запазили повече от 4 трилиона снимки в своите акаунти, като всеки ден ъплоудване над 28 млрд. нови файла. Тези цифри са доказателство, че Google Photos успя да изпълни мисията на компанията.

 

1. Google Photos спират неограниченото безплатно пространство от 1 юни 2021г.

Приложението е предварително инсталирано на смартфоните с Android, което допринася значително за активността на потребителите. Едва ли има съмнение, че най-голямото предимство на Google Photos е, че предлага неограничено безплатно пространство за съхранение на снимки. Полезна функция позволява съдържанието от камерата на смартфоните автоматично да се запазва във Photos.

 

 

2. Как ще изглежда Nokia 6300 (2020)

HMD Global проявяват все по-голям интерес към идеята да представят модерни версии на легендарни устройства от миналото. Подходящ пример за тази стратегия е Nokia 3310 (2017). Този модел запазва дизайна, впечатляващата издръжливост и живот на батерията на своя предшественик, но използва модерни технологии и по-качествени материали.

 

3. Какво да направим, ако смартфона ни с Android не се зарежда

Може да е доста стресиращо, когато свържем телефона си със зарядното, но... батерията не се зарежда. Не е задължително това да означава проблем с батерията. BusinessInsider ни показват няколко неща, които да проверим, ако смартфонът ни не се зарежда.

 

 

4. Нова функция ще улеснява избора на резолюция в YouTube

Гледането на видео в YouTube е подходящо решение да се забавляваме по време на полет или дълъг път. Популярната услуга за стрийминг предлага внушителна колекция от съдържание в разнообразни жанрове.  Много от десктоп функциите вече са достъпни и за мобилната версия на YouTube, което улеснява собствениците на смартфони.

Ако сте в движение е добре да внимавате за мобилния трафик, тъй като гледането на видео с висока резолюция може да се отрази на месечната ви сметка. Стандартният видео плейър позволява да променяте резолюцията, което е подходящо, когато не искате да консумирате твърде много мобилни данни в YouTube.

 

5. Смартфоните от серията Huawei P50 ще имат процесори на Qualcomm

Huawei вече попаднаха в списъка с търговски санкции на американското правителство, което създава сериозни проблеми за доставката на хардуер. Въпреки това китайският производител не се отказва от амбициозните си планове да доминира дългосрочно индустрията.  Така например преди дни ви съобщихме, че над 300 компании са поискали лиценз да продават хардуер на Huawei, включително и Qualcomm.