Android е една от първите асоциации, които правим, когато стане въпрос за смартфони. В момента повече от 80% от всички устройства работят с операционната система. Компанията извървя изключителен дълъг път от първата версия на софтуера до Android 11, която вече е налична за водещите производители.

 

1. Android навърши 13 години

Сега е по-специален момент да говорим за Android, тъй като отбелязваме навършването на 13-я рожден ден на най-популярната платформа за смартфони в света. Това се случва на 5 ноември 2007г., когато Google реализират първата бета версия на Android. Отнема почти една година софтуера да премине от експериментална фаза към първата си завършена версия, съобщава AndroidPolice.

 

 

2. Huawei навлиза в премиум аудио сегмента в България с четири нови джаджи

От началото на ноември на българския пазар поетапно ще започнат продажбите на четири нови аудио продукта от най-висок клас, олицетворение на технологичните иновации, модните тенденции и сътрудничеството на Huawei с водещи глобални марки от сферата на технологиите и лайфстайла.

 

3. LG OLED са първите телевизори в света, съвместими с технологията NVIDIA G-Sync

NVIDIA G-Sync е специален софтуер, който гарантира пълноценно гейминг изживяване без прекъсване на играта и с елиминиране на трептенето, а LG OLED телевизорите са първите в света, които са напълно съвместими с него. NVIDIA G-Sync синхронизира опресняването на екрана с това на предаващото устройство и е предпочитан сред геймърите, независимо дали използват компютър или конзола. Графичните процесори от серията гарантират по-малко време на реакция и високи скорости на опресняване, които съответстват на промените в кадровата скорост по време на игра дори при висока разделителна способност.

 

 

4. Снимки показват новия дизайн на Samsung Galaxy S21 Ultra

Разнообразието от атрактивни предложения на премиум смартфони е толкова голямо, че може да обърка сериозно избора на потребителите. Водещите производители предлагат портфолио с невероятни устройства, които преоткриват концепцията за добри камери и високо качество. Samsung продължават да са лидер в индустрията и планират интересни изненади в следващите месеци.

 

5. В деня на премиерата, Sony PlayStation 5 ще се продава само в онлайн магазините

Любителите на игрите очакват с нетърпение да стартират продажбите на Sony PlayStation 5 и Xbox One Series X. Двете конзоли ще бъдат един от най-продаваните устройства в края на годината и вероятно ще поставят нови рекорди по продажби. Вече ви съобщихме, че Sony PlayStation 5 ще се продава от 19 ноември на цена от €399. Цената на версията, която включва оптично устройство е €499.