Google Play е най-големият магазин за мобилни приложения, без който Android едва ли щеше да се превърне в най-популярната операционната система за смартфони. Потребителският интерфейс на онлайн портала е добре познат, като компанията рядко внася драстични промени.

 

1. Какво ще представлява новото Settings меню в Google Play

Алгоритмите за препоръчване на съдържание и търсачката на Google Play са обект на постоянни оптимизации, като сега разбираме за още една промяна, която ни очаква. Софтуерните инженери на компанията вече експериментират с нов дизайн на менюто с настройки в Google Play.

 

 

2. Apple ще представят лаптопи с ARM процесори на 10 ноември

Световната пандемия е най-дискутираната тема в технологичната индустрия от началото на 2020г. Кризата с коронавируса оказа силно влияние върху плановете и финансовото състояние на водещите брандове и остави в сянка едно друго голямо събитие. Още през лятото разбрахме, че Аpple официално спира да използва Intel процесори в компютрите Маc

Вместо това компанията планира да задълбочи сътрудничеството си с ARM в индустрията, като разработи собствени архитектури за бъдещите си устройства. Стратегията наподобява начина, по който Apple проектират свои процесори за iPhone и iPad, които лицензират последните иновации на ARM.

 

3. 10 лесни начина да подобрим работата на стар компютър

Времето е неибежният фактор за всичко, включително и за компютрите. И най-мощните конфигурации постепенно започват да „губят форма“ и да работят все по-бавно. Не винаги обаче това трябва да означава, че е време за купуването на нова машина. Има няколко семпли начина да ускорим работата на стар компютър без да плащаме много.

 

 

4. Microsoft Teams ще поддържа разговори с 1000 потребители до края на ноември

Световната пандемия въведе множество промени в нормалния ритъм на ежедневието. Изолацията на големи групи от хора превърна пътуването и физическите контакти в лукс, който може да рискува здравето ни. Неслучайно една от водещите причини за процесите на възстановяване в индустрията са високите продажби на устройства, подходящи за видеоконференция, онлайн обучение и забавление.

 

5. Бъдещите 5-нанометрови процесори МеdiaTek обещават висока производителност при бюджетните смартфони

Стратегията на MediaTek в мобилната индустрия продължава да е фокусирана предимно върху разработката на бързи и ефективни процесори в средния и ниския ценови клас. Тайванският производител се опитва да привлича вниманието с разнообразно портфолио от достъпни предложения.

Вече видяхме първите процесори с поддръжка на 5G технологията на компанията и архитектури като MediaTek Dimensity 720 и Dimensity 1020 5G обещават доброто представяне на този бранд да продължи. С оглед настоящите трендове в мобилната индустрия се работи активно за преминаването към 5-нанометрови технология.