Apple са известни със стратегията да създават собствени версии на популярни функционалности и технологии. Така например собствениците на iPhone не използват USB портове, както устройствата с Android. Вместо това компанията предлага Lightning конектори, с които става зареждането и прехвърлянето на данни в iPhone.

 

1. Apple разработват алтернативна търсачка на Google

Приложения като Apple Arcade, Apple Music TV и Apple One са добро доказателство за екосистемата и начина, по който технологичният гигант oпитва да монетизира своите софтуерни решения. Новата версия на iOS също предлага доста подобрения, включително и възможността за добавяне на уиджети на началния екран.

 

 

2. Знаете ли, че: Смартфоните от серията iPhone 12 поддържат скрита функция за обратно безжично зареждане

iPhone 12 се превърнаха в една от най-дискутираните теми в индустрията през последните седмици. От една страна компанията привлича внимание с уникален дизайн и мощен хардуер. В същото време Аpple изненада мнозина с решението да премахне аудио слушалките и зарядните устройства от комплекта на iPhone 12.

 

3. 9 популярни приложения за Android, които не е добре да инсталирате на смартфона

В Google Play има много приложения, които са полезни, но и някои, които може да създадат повече главоболия, отколкото ползи. MakeUseOf представят 9 приложения за Android, които са доста популярни, но не си заслужава да инсталирате.

 

 

4. Huawei и Samsung продължават да доминират в пазара на смартфони и през третото тримесечие на 2020г.

Продажбите на смартфони в глобален мащаб са отчели спад с 6% през третото тримесечие, спрямо същите показатели преди година. Въпреки това резултатите очертават добри трендове, които помагат на индустрията да се възстанови от рецесията през първата половина на 2020г.

 

5. Смартфоните Nokia имат най-надеждни софтуерни актуализации към Android, според ново проучване

Смартфоните на Nokia могат да не се конкурират директно със Samsung и Apple. Въпреки това усилията на HMD Global позволиха на легендарния бранд да се завърне в индустрията. Основен акцент продължават да бъдат предложенията от средния и ниския ценови клас. Всички модели на Nokia са част от Android One програмата, което гарантира бързи софтуерни ъпдейти и пачове за сигурност на Google.