TikTok е социален феномен, който дори стана още по-популярен по време на пандемията. Заглавието е хит предимно сред най-младите потребители, които са най-активни в създаването на клипове. Както всяко приложение за мултимедия от TikTok също трябва да се справят с разпространението на неподходящо съдържание между акаунтите.

 

1. TikTok вече ще ни казва защо премахва видео клипове от профилите

Алгоритмите на мобилното приложение се ъпдейтват постоянно, за да са по-ефективни в откриването на клипове, които нарушават правилата на TikTok. Ако ъплоудвате много видео материали вероятно сте забелязали, че в определени ситуации даден клип просто изчезва от вашата колекция.

 

 

2. Защо акциите на Intel се сринаха след като компанията обяви финансовите резултати

Teхнологичният гигант официално публикува финансовите резултати за третото тримесечие на годината. Общите приходи на Intel за този период достигат до $18.3 млрд., което представлява 4% спад на годишна база. С оглед разпространението на пандемията тази цифра може дори да се възприеме като признак на стабилност.

 

3. Huawei Mate 40 Pro има най-добрата смартфон камера в света, според DxOMark

Последните резултати на DxOMark показват, че Huawei Mate 40 Pro е оборудван с най-добрата мобилна камера на пазара. Най-новият смартфон на Huawei получи невероятния резултат от 136 точки, надминавайки значително дори и най-добрите си конкуренти, благодарение на своите невероятни фото и видео способности.

 

 

4. Adobe Photoshop вече може да разпознава фалшиви снимки

Adobe е компания, чиято мисия винаги е била да вдъхновява креативността и да стимулира създаването на по-качествено съдържание в интернет. Популярните софтуерни решения за обработка на снимки и видео са сред най-популярните продукти в технологичната индустрия.

Колкото по-достъпни стават инструментите за създаване на мултимедия, толкова повече се сблъскваме с непознати феномени като фалшиви новини и "Deep Fakes" клипове, имитиращи реални личности. Лесният достъп до социални мрежи превърна това в голям проблем за цялата индустрията.

 

5. Как да изключим камерата и микрофона по време на Zoom разговор

Приложенията за видеоконференция се възползваха сериозно от социалната изолация свързана с коронавируса. Социалната изолация превърна компютрите в основно средство за комуникация с колеги, приятели и любими хора.