Емотиконите се утвърдиха като неизменен елемент от мобилните приложения за комуникация, които често заместват символи, думи и дори цели изречения. Изпращането на усмивка или намигащо човече е много по-бързо решение, когато сте в движение от написването на кратко послание с определен контекст.

 

1. Как да създаваме собствени емоджита от смартфони с Android

В интернет можете да откриете разнообразие от клипове, показващи как емоджитата могат да бъдат полезни дори за комуникация с много дълги изречения. Независимо колко често използвате тези символи е факт, че са полезни, забавни и често обещават да ви спестят време.

 

 

2. Apple представиха 24-часов музикален видео канал с името Music TV

Apple обръщат все повече внимание на софтуера и възможността да генерират приходи от приложения и стрийминг платформи. Подходящ пример за тази стратегия са фокусираната към геймърите услуга Apple Arcade,  както и Apple TV за любителите на киното.

Компанията вече представи първите си 5G смартфони и ще продължи да работи, за да предложи най-доброто, актуално и качествено съдържание на собствениците на iPhone 12. Следващият амбициозен проект на технологичният гигант се казва Apple Music TV и както името подсказва е фокусирано към най-запалените музикални фенове.

 

3. 5 приложения за Android и iOS, които си заслужава да пробвате тази седмица

Тази седмица селекцията на NextPIT представя пет приложения и игри, които си струва да разгледаме. Сред тях има интересни предложения, които да улеснят работата с телефона, както и да помогнат за по-практичната организация на деня.

 

 

4. Intel продават бизнеса си с NAND флаш памет на SK Hynix за $9 млрд.

Intel позволиха на AMD да разшири значително присъствието си в световния пазар на компютри през последните тримесечия. Затрудненията на компанията в производството на 10-нанометрови процесори създаде стратегичeско предимство, което изглежда ще има дългосрочен характер.

Технологичният гигант ще опита да възстанови загубените си позиции с по-агресивна стратегия, за да се конкурира успешно с AMD през 2021г. Докато очакваме да получим повече детайли за конкретните планове на Intel разбираме,

 

5. Ето колко ще струва смяната на дисплея на iPhone 12 и iPhone 12 Pro

Apple са се погрижили да предложат доста подобрения в iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max, които се очаква да се превърнат в най-продаваните модели от новата серия. Компанията е обвинила дизайн, но също така използва още по-добри хардуерни компоненти като 5nm Аpple A14 Bionic, OLED дисплеите и премиум камерите.