Собствениците на смартфони са демонстрирали впечатляваща активност през третото тримесечие на годината. През този период са реализирани инсталациите на 28.3 млрд. приложения от Google Play. Това е впечатляващо постижение, което отбелязва ръст от 31%, спрямо резултатите преди година.

 

1. Потребителите са изтеглили три пъти повече приложения от Google Play, в сравнение с App Store през 2020г.

Любопитна подробност е, че собствениците на устройства с Android са изтеглили три пъти повече приложения, в сравнение с App Store. Потребителите на iPhone са дръпнали на своите устройства 8.2 млрд. заглавия през юли-септември. Информацията е от доклад на SafeBettingSites.

Невероятната активност, която демонстрират собственици на устройства с Android не е ограничена само до третото тримесечие.

 

 

2. OnePlus 8T е 6.55" смартфон със 120Hz дисплей, 65W бързо зареждане, Qualcomm Snapdragon 865 и четворна камера

ОnePlus представиха официално атрактивния OnePlus 8T, който от месеци е обект на редица спекулации в интернет. Новият смартфон предлага още по-елегантен дизайн и съчетание от характеристики, което ще привлече доста потребители.

Първото нещо, което трябва да споменем е, че OnePlus 8T е първият смартфон на компанията с новия дизайнерски език, който включва камера модул разположен в горния ляв ъгъл. Издълженият профил нa смартфона е допълнен от извити краища на дисплея.

 

3. Kaкво е Zoom OnZoom и как работи

Zoom е подходящ пример за приложение, което се възползва по най-добър начин от световната пандемия. Tова се случи, въпреки наличието на доста по-популярни заглавия като Microsoft Teams, Google Meet, Facebook Messenger Rooms и др.

 

 

4. Windows 10 вече ще информира кои приложения се стартират автоматично, когато включите компютъра

Microsoft вече провеждат експерименти с нова функционалност, която ще улесни управлението на приложения в Windows 10. В момента е налична единствено за представителите нa Windows Insider програмата, но скоро може да е достъпна за всички.

Идеята на компанията е да предостави по-удобен начин, с който да ни информира кои приложения се стартират автоматично, когато включим компютрите. По този начин Microsoft се надяват да привлекат вниманието ни, ако в системата има непознат софтуер.

 

5. Как да поддържаме батерията на смартфона в оптимално състояние

Смартфоните са сред най-популярните устройства на пазара и актуалните им модели имат мощен хардуер и възможности. От много време основната слабост на мобилните телефони е батерията им. Тя е и най-опасният компонент, който може да причини сериозни щети и наранявания, ако устройството не се използва правилно.