Google разработват олекотени версии на своите приложения, които са оптимизирани за смартфоните с по-слаб хардуер. Тази концепция на компанията е достатъчно развита да ни предложи заглавия като Google Go и Gmail Go.

 

1. Google пусна приложенито Gmail Go за всички смартфони с Android

Предимствата на тези приложения е, че предлагат повечето функционалности, но са с много по-малък размер. Допълнителни оптимизации гарантират, че "Go" приложени ята работят достатъчно добре на бюджетните устройства.

 

 

2. Huawei Mate X2 ще има сходен дизайн със Samsung Galaxy Z Fold 2

Huawei вече представиха първите си смартфони с гъвкави дисплеи в лицето на устройства като Huawei Mate X и Huawei Mate Xs. Това е още един пазарен сегмент, който ще изостри конкуренцията между компанията и Samsung. Въпреки търговските санкции от Huawei планират да бъдат дългосрочен лидер в тази новосъздаваща се пазарна ниша. 

Трябва да отбележим също, че досегашните две устройства с гъвкави дисплеи на китайския производител имат 8-инчови екрани, които се сгъват навън. Huawei  тестват прототипи на различен смартфон, за който разбираме от нов патент пред China National Intellectual Property Office (CNIPA).

 

3. Ulefone Armor X8 е 5.7" издръжлив смартфон с елегантен дизайн, тройна камера и Android 10

Ulefone е лидер в производството на издръжливи смартфони и предлагат разнообразие от модели на българския пазар. Компанията залага на качеството, на здравите корпуси и атрактивното съчетание от характеристики, за да привлича клиенти.

Потребителите с динамично ежедневие например биха могли да купят Ulefone Amore X7 Pro на доста изгодна цена. Това е компактен 5-инчов смартфон с широкоъгълна 13МР камера, 4000mAh батерия и MediaTek Helio A20 процесор.  Друго атрактивно предложение на компанията е Ulefone Armor 8.

 

 

4. AMD представиха Ryzen 5000 и най-бързия геймърски процесор в света

AMD представиха официално дългоочакваната Ryzen 5000 серия процесори, която е предназначена за компютрите от висок клас. Любопитна подробност е, че това са първите архитектури на компанията базирани на ARM Zen 3 чип дизайна.

Тази иновация гарантира най-сериозната промяна в дизайна на десктоп процесорите в историята на AMD досега. Потребителите също така ще могат да се сдобият с "най-бързия геймърски процесор" в света, който също е част от серията. АМD Ryzen 5000 включва още бюджетни предложения като Ryzen 5 5600X, който ще се продава за $299.

 

5. Ето в какви цветове ще се предлагат iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max

Apple вече потвърдиха, че голямото събитие, на което ще видим iPhone 12 ще се проведе виртуално на 13 октомври. Това е една от най-значителните премиери в мобилната индустрия за цялата година и ще е свърна с представянето на първите 5G смартфони на компанията.

Вече знаем повече детайли за спецификациите на iPhone 12, включително за четирите различни устройства и техните OLED дисплеи. Бъдещите собственици на смартфоните ще разполагат и с възможността да купят версии в няколко цветови конфигурации. Сега разбираме повече детайли за плановете на Apple.