Аndroid предлага разнообразни възможности да изтегляме и управляваме мобилни приложения от смартфоните. Колкото повече програми използвате, обаче толкова по-вероятно е да станете жертва на хакери. Един от най-важните съвети за сигурността е да внимавате за разрешенията, които давате за достъп до определени функционалности.

 

1. Как да разберем, когато дадено приложениe използва камерата или микрофона на Android смартфон

Много често потребителите не разполагат с достатъчно информация кое мобилно приложение до какъв достъп данни има в смартфоните. Ситуацията може да се задълбочи сериозно, ако допуснете зловреден софтуер на устройство с Android. Неприятното е, че атаките от разстояние, които се възползват от пропуски в сигурността и стават без знанието на потребителите се увеличават.

 

 

2. Бъдещите смартфони ще използват 3D идентификация, която сканира вените на пръстите със светлина и звук

Мобилните устройства вече са оборудвани с умни сензори, които използват биометрични данни за удостоверяване самоличността на потребителите. Най-разпространеният метод са сензорите за пръстов отпечатък, но също така се използват скенери за ириса на очите и лицево разпознаване.

 

3. Кои модели смартфони се обезценяват най-бързо

Отварянето на кутията на нов смартфон автоматично намалява цената на устройството в същия момент, когато го разопаковате. Все пак моделите на някои компании традиционно са по-скъпи и поддържат по-дълго време атрактивна цена. Неслучайно най-продаваните смартфони втора ръка в световен мащаб продължават да  бъдат премиум модели на Samsung, Apple и Huawei

 

 

4. Какво трябва да знаем за вграждането на селфи камерата под дисплея

Модерните смартфони вече имат доста големи дисплеи с тънки рамки, но има един елемент, който им пречи да покрият цялата предница на корпуса. Това е камерата за селфита. Скоро и това ще се промени, след като работата по вграждането на камерата под самия дисплей вече е много напреднала и на пазара се появяват първите смартфони с такова решение.

 

5. Xiaomi Mi 10Т и Мi 10T Pro са 6.67" смартфони със 144Hz дисплеи, Snapdragon 865 процесори и 5000mAh батерии

Китайският производител актуализира своето портфолио с премиерата на два нови смартфона от висок клас. Това са Xiaomi MI 10Т и Xiaomi MI 10T Pro. Двете устройства ще предложат на потребителите атрактивно съчетание от технически характеристики, което включва 144Hz дисплеи, мощни Qualcomm Snapdragon 865 процесори и 108МР камери.