Google Maps е най-добрия избор за организиране на пътуване, тъй като предлага широк набор от полезни функционалности. Популярното приложение следи показва в реално време данни за трафика и препоръчва винаги най-добрия маршрут, независимо как се предвиждат. 

 

1. Google Maps вече ще показва информация за броя заразени с COVID-19 в локациите, които посещаваме

По този начин Google Maps е оптимално решение за пътуване в непознати градове, но обещава да спести ценно време, докато пътувате в добре познати локации. Компанията също така полага много усилия да добавя функции, които да подобряват още повече работата на приложението. 

 

 

2. Wikipedia получава първия редизайн на десктоп версията от 10 години насам

Wikipedia е предпочитана дестинация, когато търсим информация онлайн. Най-голямата онлайн енциклопедия обикновено ни предоставя достатъчно данни за нещата, които искаме да открием. Неслучайно Wikipedia продължава да бъде интегрална част от уеб пространството, без която трудно бихме си представили как и изглеждал интернет.

 

3. 5 безплатни приложения за Android и iOS, които си заслужава да пробвате тази седмица

Както всяка седмица, време е за традиционната селекция интересни приложения, които да пробваме през следващите дни. Подборът ни включва няколко игри и практични приложения, на които да обърнем внимание.

 

 

4. Huawei са отворени към идеята да използват процесори на Qualcomm

Huawei продължава да бъде най-засегнатата компания от влошените търговски отношения между САЩ и Китай, тъй като стана обект на безпрецедентни санкция. Последните мерки срещу китайския производител спряха доставките на хардуер, който е произведен с американски технологии и застрашават сериозно бизнеса на Huawei. 

 

5. Microsoft ще представят нова версия на Office, която ще е достъпна без абонамент през 2021г.

Мicrosoft Office е най-популярните пакет с офис приложения, които позволяват да бъдат креативни и да свършим работата си, независимо къде се намираме и какво устройство използваме. Потребителите имат свободата да заложат на алтернативни програми за тази цел като Google Docs, Sheets и Slides.