Смартфоните вършат доста работа, за да улесняват ежедневието ни, дотолкова, че понякога дори не знаем какви данни изпращат към сървърите по целия свят. Например, знаете ли, че телефонът ви може да се използва от Google Maps, за да помогне за прогнозиране на задръстванията по пътя?

 

1. Как Google използва смартфона ви, за да прогнозира трафикa и да планира пътувания

От информацията ще разберете как помагате на Google, без да го осъзнавате, и как да изключите функцията, ако не ви харесва.

 

 

2. Samsung спират доставките на хардуер за Huawei

Последното тримесечие на календарната година за Huawei се очертава да бъде доста интересно. От една страна ни очаква премиерата на Huawei Mate 40 и Mate 40 Pro, но от друга компанията ще е изправена пред сериозни проблеми с доставките на хардуер.

 

3. Започнаха ъпдейтите към Аndroid 11

Google вече са готови с финалната версия на Android 11. Съобразно първоначалните планове компанията стартира ъпдейтите към платформата. Вече ви съобщихме, че премиерата на Android 11 ще е на 8 септември и сега Google спазиха обещанието си. 

 

 

4. 5 безплатни приложения за Android и iOS, които си заслужава да пробвате тази седмица

Приложенията и игрите за смартфони продължават да се развиват. Новите и интересни предложения са толкова много, че човек лесно може да пропусне някои полезни за него идеи. Селекцията  ни предлага пет приложения и игри, които си струва да пробваме през следващите дни.

 

5. Аpple ще представят iPhone 12 на 15 септември

Първите смартфони на Apple, които поддържат 5G технологията от месеци са обект на голям интерес сред потребителите. Tехнологичният гигант все пак ще успее да спази стратегията и да ги покаже за първи път преди края на септември, както досега. 

Някои анализатори oчакваха премиерата да бъде отложена заради коронавируса, но сега разбираме, че това няма да се случи. Apple започнаха да разпространяват покани за онлайн събитие, което ще проведат на 15 септември.