Ако използвате Android телефон, то най-вероятно получавате имейлите си в Gmail, сортирате снимките си в Google Photos, пишете списъците си със задачи в Keep и попълвате таблици в Sheets.

1. Как да архивирате данните от Google акаунта си

Благодарение на модерните интелигентни приложения на Android, вашият телефон гарантира, че голяма част от данните в Google профила ви се архивират автоматично. Но с такава широка гама от устройства, работещи с различни версии на Android и възможността за достъп до тези данни в други операционни системи, има стъпки, които можете и трябва да предприемете, за да гарантирате, че всичките ви данни в Google са архивирани.

 

 

2. 5 нови неща, които Android смартфонът ви може да прави

Android вече има много новости и предлага множество функции. Например Nearby Share, която се поддържа от Android 6 и нагоре. В блога си, Google обяви още поелзни и забавни функции, които потребителите на Android смартфони вече могат да използват.

 

3. Бъдещ ъпдейт за Windows 10 ще върне една от най-желаните функции в Windows 7

Microsoft актуализират операционната система два пъти в годината, но често стават обект на критики заради неочаквани проблеми с компютрите. Въпреки това компанията продължава усилено да работи над оптимизацията на всеки елемент от интерфейса на Windows 10

 

 

4. Huawei ще произвеждат собствени процесори, които не изискват американско оборудване или компоненти

Китайският производител тепърва ще бъде изправен пред последствията от новите агресивни санкции на американското правителство. Само преди дни изтече временния Android лиценз на Huawei, който поне засега няма да бъде подновяван. 

 

5. BlackBerry ще представят 5G смартфон с физическа клавиатура през 2021г.

BlackBerry е класически бранд, който обаче се оказа силно засегнат от конкуренцията при смартфоните. Компанията имаше впечатляващо присъствие сред бизнес потребителите преди години, но новата ера започната от оригиналния iPhone постепенно редуцира влиянието на BlackBerry. 

 

Музика: bensound