Въпреки, че облакът съхранява повечето от нашите ценни данни (поне за повечето от нас), все още има неща, които съхраняваме единствено в телефоните си.

1. Как да архивирате Android телефона си, преди да му върнете фабричните настройки

Ако държите да запазите тези данни, ще трябва да ги архивирате преди да върнете фабричните настройки на телефона си. Ето някои от начините, по които можете да направите резервно копие на тези данни.

 

 

2. Най-добрите инструменти за управление на пароли

Всички трябва да използват мениджър на пароли, смятат от nytimes. Това е най-важното нещо, което можете да направите, заедно с двуфакторно удостоверяване, за да защитите вашите данни.

 

3. Android 11 ще улесни автоматичното логване на пароли в уеб сайтовете

Google работят от месеци над новата версия на операционната система, която скоро ще е достъпна за потребителите. Ако всичко върви по план официалната премиера на софтуера ще бъде на 8 септември. Потребителите могат да очакват редица подобрения, които ще оптимизират почти всеки елемент от потребителския интерфейс на платформата.

 

 

4. Нова функция ще подобрява мониторинга на приложения, които консумират твърде много RAM в Windows 10

Windows 10 често е обвинявана за проблеми с някои приложения или бъговве, които възникват след разпространение на нови софтуерни ъпдейти. Използването на твърде много системни ресурси също е неприятна  ситуация, която може да затрудни работата ви, особено когато сте в движение. 

 

5. Първият смартфон с камера, която е вградена под дисплея и 120x зуум ще струва $900

Вграждането на селфи камерата в дисплея е иновация, която ще позволи да се премахнат всички излишни компоненти от предната част на смарфоните. Това вече е възможно със сензорите за пръстов отпечатък и е само въпрос на време да обхване друг ключов компонент на мобилните устройства.