Ако сте гледали нашата класация за най-странните, запомнящи се и нестандартни смартфони в света, сигурно вече сте си казали „Няма какво повече да ме изненада“. И в този момент ви показваме това…смартфон ли е?! Когато човек най-малко очаква и си мисли, че видял всичко – се появява нещо, което променя представите ви за нещата още повече. Уважаеми дами и господа, нека продължим с обзора на най-странните смартфони в света.

 

Apollo 2.0

Творението на студиото VB DESIGN несъмнено е един от най-странните смартфони, които някога сме виждали. Заради формата и дисплея си, той изглежда по-скоро като декор от Стар Трек, но реално в него има доста прилики с един супер нестандартен GSM от далечната 2003г. Nokia 3650, която последствие получи ъпгрейда Nokia 6630.

 

 

Така че в наши дни тази разработка на дизайнера Branislav Varnicic със сигурност може да влезне в полезрението на дизайнерите на Nokia, които да измислят некакъв подобен модерен римейк на старите си мобилни телефони. В оригинал концетуалният смартфон на VB DESIGN използва в корпуса си основно натурални материали, включително дърво и рециклирана метали и пластмаси.

Но за да е по-високотехнологично, ако Nokia пуснат подобен модел, би било ефектно сами да си изберем текстурата и цветовете при индивидуално 3D принтиране на корпуса.

 

LG G Flex

Nokia могат да използват и високотехнологичен материал като този, който LG изполаваха през 2013г. при своя флагман G Flex. Тогава той беше истинска иновация. Смартфон с извит към късите страни дисплей, с корпус който се самовъзстановява. Във видео ревюто си тогава Digital.bg го надраска с ключове и изненада…следите от тях се заличиха сами.

Тази концепция обаче не продължи да се използва при следващите поколения на Южно Корекският технологичен гигант, нито пък се превърна в тренд сред останалите брандове. Но в онези години LG бяха истински новатори. Техният флагман смартфон LG G4 беше изключително красив и вдъхващ усещане за притежание на лукс. Той имаше гръб от естествена кожа. Интересно е да отбележим, че има хора, които до ден днешен използват такива смартфон и дори бяхме получили читателско писмо, в което получихме любителско видео, как изглежда LG G4 след 5 години вярна служба и десетки изпускания. Забележете дисплеят е здрав, независимо, че е с едва Corning Gorilla Glass 3 протекция.

 

Samsung Galaxy Round

Говорейки за нестандартни извивки на дисплея, не можем да не споменем и Galaxy Round който по същото време представиха Samsung. Да, днес Samsung са известни с извитите EDGE дисплеи на смартфоните си, но това което ни показа през 2013 година, Round беше нещо коренно различни.

Дисплеят на този смартфон беше извит на вътре. Интересно решение, което обаче явно не се е сторило много удачно на потребителите, защото също както G Flax и Galaxy Round не получи наследник с такъв дизайн.

 

Nokia 888

В първата част на тази интересна класация посветена на най-странните смартфони в света ви показахме гривна Lenovo CPlus. Ако той ви се е сторил интересен, изчакайте само да видите какво беше виждането на Nokia по въпроса. Те показаха концепта 888, който за съжаление обаче така и не се визуализира физически. Той е дебел само 5мм, може да се носи като гривна, за се използва като разделител в книга и да се сгъва под каквато и да е форма.

Идеята била за захранване да се използва специална течна батерия, с което странните неща в Nokia 888 не се изчерпват. Смартфонът е трябвало да бъде жив и при входящи обаждани и получаване на съобщения да се сгъва под различни форми. Звучи като малко като научна фантастика, така че ще си спомним за пророчеството на Nokia при същата ни класация през 2030г.

 

 

Vertu Signature Touch

Да вдишаме дълбоко дъх и да ви покажем един смартфон предназначен за милионери. Ако си мислите, че iPhone 11 Pro е скъп - в грешка сте. Сложете още една нула към цената му и ще получите тази на Vertu Signature Touch. Той е направен от титаний и скъпи естествени кожи. Това беше първият супер куксозен смартфон, представен през 2015г., като след него последвах и още доста по-скъпи. С мноооого нули добавени към тази цена. Най-скъпият смартфон в света е Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond и струва почти 50 милиона долара.

Издадохме ви нещо в аванс. Ако ви е интересно да разберете кои са най-скъпите смартфони в света, съвсем скоро в Digital.bg ви очаква и такова видео. За сега сме в процес на събиране на средства, за да си ги купим за тест.