На социалните медии отделяме огромно количество от времето, което прекарваме онлайн. Но понякога най-популярните социални мрежи не предлагат онова, което търсим. Тогава имаме нужда от добра алтернатива.

 

Ако за вас Facebook е единствената социална мрежа и не сте наясно че съществуват и други, разгледайте информацията на Make Use Of. От нея може да намерите нещо, което по-добре отговаря на вашите нужди.

1. PumpUp (за здраве и фитнес)

PumpUp е приложение за здраве и фитнес, използвано от милиони хора, за което се смята че има "най-добрата фитнес общност в света". Има и други подобни приложения за фитнес, но това е златният стандарт. Това е страхотно място да публикувате актуализации за последните си тренировки, да получавате реквизити от членовете на общността и да видите вдъхновяващия прогрес на другите. В рамките на приложението има също така и редица тренировки, към които може да се присъедините, както и инструменти за проследяване на напредъка ви.

2. Trover (за пътуване)

Ако обичате да пътувате, не пропускайте Trover. Това е приложение, в което хора, които посещават невероятни места, споделят своите преживявания чрез снимки, постове и съвети.

3. Discord (за геймъри)

Discord е приложение, целящо да "събере хората около игрите". То е безплатно, платформено приложение, предлагащо впечатляващи текстови и гласови чат функции на 14 милиона геймъри всеки ден. Оформлението е лесно разбираемо и функционира подобно на Slack, с разговори, организирани по канали. Можете да се присъедините към тях и да ги персонализирате, както ви харесва. Текстовите разговори функционират като основни чат стаи, където можете да обсъждате с други потребители разни неща. И когато става дума за игри, настройването на сървър изисква само няколко кликвания. Това не е сайт като Twitter или Facebook, но е фантастично място за намиране на нова общност около любимите ви игри.

4. Letterboxd (за филми)

Letterboxd е “социална мрежа за споделяне на вашия вкус към филмите”, която стана невероятно популярна през последните няколко години. Ако си създадете акаунт ще можете да си направите филмов дневник, да следите какво гледат вашите приятели, да се присъедините към дискусиите за любимите ви филми и т.н.

5. Huggle (За приятели в реалния живот)

Huggle е сравнително ново приложение за създаване на приятелства (което се използва и за запознанства). То ви помага да се свързвате с хора, но  не на базата на това как изглеждат, а според локацията им и общите ви интереси. В началото може да звучи малко странно, но ако сте на ново място и се мъчите да си намерите приятели в реалния живот, Huggle може да бъде вашето решение.

 

Вижте как да блокираме приятел в социалните мрежи, без да спираме да го следваме