Microsoft е огромна компания, която съществува вече 40 години, има по около 118 000 служители на всеки континент, да не говорим за $ 100 милиарда приходи през 2015г.  Почти всеки е запознат с Windows или Office, най-широко използвания софтуер в световен мащаб.

 

Макар че тези продукти са добре познати, Microsoft също така през годините са произвели и някои не толкова популярни продукти. Кои са те може да разберете като разгледате списъка на Business Insider, съдържщ 5 малко популярни продукта на Microsoft.

 

1. Microsoft Roundtable

RoundTable е разработена през 2007г. от Microsoft Research като решение от висок клас за видео-конферентна връзка. Джаджата може да покаже 360 градусов изглед на помещението с помощта на пет камери и няколко огледала. RoundTable включва още шест микрофона, работи с Office 2007 и се продаваше за $ 3000.

 

2. Microsoft Band

Microsoft Band е умната гривна на компанията, която има извит OLED панел със защитно покритие Gorilla Glass 3 и редица полезни функции като например услугата Cortana, която може да ви напомня за тренировките.

 

3. Microsoft SideWinder

Контролерът SideWinder дебютира през 1995 г. като част от идеята на Microsoft да навлезе на пазара за PC игрите. Тя е предназначена само за работа с Windows компютри, но хардуерът може да се използва с Apple Mac и Linux системи.

 

4. Microsoft LifeCam

Microsoft стартира своята серия LifeCam уеб камери през 2006 г. Текущата версия, наречена Studio, разполага с 1080p сензор, 8-мегапикселова обектив и вграден микрофон. Компанията вероятно ще продължи да произвежда уеб камери и в бъдещето, особено след като разпознаването на лица е основна характеристика на Windows 10.

 

5. Четец на пръстови отпечатъци

Четецът на пръстови отпечатъци на Microsoft може да съхрани до 10 пръстови отпечатъка. Ако не друго, то тази джаджа изпреварил времето си. Представена през септември 2004 година, четецът беше съвместим с Windows XP и Vista и имаше за цел да повиши сигурността на операционните системи.

 

Вижте 5 неща, които погрешно мислим, че са открити от Apple