Искате да упълтните „дупките“ във времето през седмицата? Например докато чакате автобуса или на опашка? Селекцията на AndroidPIT отново има какво да предложи с няколко интересни приложения и игри, които са точно за такива моменти.

 

Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint and more

Microsoft пусна унифицираното приложение за Office за Android. То обединява Word, Excel и PowerPoint на едно място, като добавя и някои нови функции. Приложението е подходящо както за обикновени потребители, така и за бизнес. То предлага нови функции като:

*бързо скарниране на PDF от снимки и документи

*прехвърляне на файлове между телефона и компютъра и лесно споделяне

*подписване на PDF документи

*конвертиране на таблица от снимка в Excel документ и др.

 

 

I love Hue too

Интересна игра за почитателите на пъзелите. Трябва да се решат над 900 пъзела, като дизайнът напомня на психотест с цветове. Изисква се логическо мислене и съобразителност, за да може да се реши всеки пъзел. Играта се отличава и с мистичен и минималистичен дизайн.

 

 

Alley

В тази играя героят трябва да преодолее мистичен лабиринт. Но докато при повечето такива игри искат лабиринтът да се мине в възможно най-малко ходове, тук е обратното – колкото повече, толкова по-висок резултат. Уловката обаче е, че има множество капани и препятвия по пътя. Ако ги преодолее, потребителят ще получи и възможност да събира виртуални артефакти, които дават допълнителни точки.

 

 

Socratic by Google

Това приложение използва изкуствен интелект и помага на ученици да учат повече и по-лесно. То ще им помага в търсенето на отговори на различни въпроси по математика, биология, химия, физика, литература и история.  Приложението може да използва и камерата на телефона, за да разпознава снимки, табли и и съдържание. Дава достъп и до видео уроци, като визуалните пояснения са направени от учители и експерти.

 

 

Kick-Flight

Игра с много динамичен и забавен геймплей. Главният герой лети през нивата, като трябва да изпълнява акробатични трикове, но и паралено с това да се бие с множество противници. Всеки персонаж има различни предимства и недостатъци, като е нужна и работа в екип, за да могат да се преодолеят някои по-сложни нива и противници. Играта се отличава и с красива графика, като изисква и малко търпение докато човек стане достатъчно добър в нея.

 

 

Още от Digital: Най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix