Както винаги, всяка седмица е по-интересна когато има атрактивни приложения и игри за Android, които да пробваме. Селекцията на AndroidPIT и този път не разочарова, като ни предлага няколко игри и забавни и полезни приложения.

 

ColArtive – Color Wallpaper Generator

Това е семпло, но интересно приложение, чрез което можем да генерираме уникален фон за началния екран на телефона си. Специален алгоритъм помага в създаването на изображение по различи критерии.

 

 

В момента приложението предлага няколко безплатни модела за фон, като може да се очакват и платени по-натам. Освен това ще има и предложения, които са създадени от други потребители. Разбира се, всеки може да сподели и своето творение чрез приложението.

 

Napkin calculator and notepad

Това е полезно приложение, което помага да се извършват бързо по-слжни сметки, да се водят бележки и да се изчисляват разходи.  Потребителят може да въведе суми, които например дължи за сметки, на приятели и т.н. Приложението ще изчисли кончателните суми, като позволява и промяна на вече въведените стойности. Програмата е все още нова, като тепърва ще се развива и ще получава нови функции.

 

 

ADAC Camping / Pitch 2020

Това е приложение за почитателите на пътуванията и най-вече на къмпингуването. То обединява данни за над 17 000 места за къмпинг и каравани в Европа, като данните са от ADAC. Приложението позвоява филтриране по местоположение, налично оборудване и др. Има и опция за създаване на списък с любими места и водене на бележки.

 

 

Cookies Must Die

Забавна игра, в която играчът влиза в ролята на тайния агент Джак. Той трябва да победи огромен брой мутирали бонбони и други сладки ястия. Геймплеят  е доста атрактивен и предлага интересна опция – покупките в играта могат да бъдат изключени и вместо това героят ще използва само виртуалните пари, които печели чрез добро представяне в различните нива на играта.

 

 

Boris and the Dark Survival

Игра в жанра на ужасите. Главният герой е вълкът Борис, който е герой от комикс. Той трябва да претърси изоставеното студио на дизайнера си, заедно със своя приятел Бенди. Двамата искат да разберат какво се е случило, но трябва да се пазят и от мастиленото чудовище, което иска да ги заличи завинаги. Геймплеят е семпъл, но достатъчно пленяващ особено в комбинация с историята.

 

 

Още от Digital: Най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix