Google Play Store продължава да изобилства с нови и интересни приложения за Android. Както винаги, селекцията на AndroidPIT ни предлага доста атрактивни неща. Сред тях са и някои изцяло нови услуги, които навлизат в Европа.

 

Kinto Share

Това е платформа на Toyota, която постепенно ще се развива все повече. За начало ще предлага начин да се наеме автомобил от гамата на компанията. Всичко става през мобилния телефон и без нужда да се ходи до офис за ключове. Плаща с се според консумацията, като не е нужен първоначален депозит. Платформата постепенно ще навлиза в Европа.

 

 

G.I. Joe: War On Cobra

Атрактивна стратегическа игра, която комбинира в себе си популярните герои на G.I. Joe и Cobra. Вградени са и елементи от битки, като основната част от играта е в мултиплейър. Играъчт трябва да си изгради бойни единици, защити, да изпълни различни мисии и да завладява противникови бази. Играта е с доста пленяващ геймплей за феновете на героите.

 

 

Maze Machina

Игра, която е за почитателите на пъзелите и напрежението. Героят е в плен и трябва да се измъкне, но опасностите са постоянни и все по-разнообрани. Трябва да се мисли бързо и стратегически, за да може да се справи с всичко. Всяко ниво е между 5 и 10 минути, което го прави идеално за бързи игри в движение. Позволява и разнообразни начини за преодоляване, което предизвиква креативното мислене.

 

 

Screen Stopwatch

Това е приложение на Google от новия пакет на компанията за дигитално благосъстояние. Приложението заменя фона на началния екран с хронометър. Той отчита всяка секунда, когато дисплеят е включен и телефонът се използва. На края на деня потребителят може да види колко време е прекарал в използване на телефона си. Идеята – да даде по-ясна представа на хората как използват времето си и да го оптимизират в по-приятни за тях дейности.

 

 

Activity bubbles

Това е другото приложение от новия пакет на Google. Целта му е същата като на предишното, но вместо часовник, използва витуални мехури. Всяко включване на дисплея създава нов мехур. Колкото по-дълго се използва телефонът, толкова по-голям е мехурът. На края на деня, на дисплея на телефона има множество мехури в различна големина. Това дава визуална представа колко време човек е прекарал в използване на телефона.

 

 

Още от Digital: Най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix