Отново е време за преглед на интересни приложения и игри за Android, които можем да намерим в огромния каталог на Google Play Store. Селекцията на AndroidPIT ни предлага няколко идеи и заглавия, които определено си струва да пробваме през следващите дни.

 

Microsoft Launcher Preview

Microsoft не крие интереса си към приложенията за Android. Компанията вече е в напреднала фаза на работата и по новата версия на интерфейса си за Android, т.нар. Launcher-и. Новата версия има преработен интерфейс, както и много нови функции. Сред тях е подобрена система за управление на системната памет. Има и подобрения в тъмния режим, както и много други по-млаки новости. Приложението е в бета версия, така че може да не работи напълно според очакванията.

 

 

GitHub

Популярната платформа за програмисти най-сетне ще си има мобилни приложения. GitHub е собственост на Microsoft от 2018 г. насам, като мобилните приложения са част от идеит на новия собственик. Приложението за Android е в бета версия, като предлага удобен интерфейс за следене на проектите, съобщения и т.н. GitHub се използва от над 40 млн. програмисти, като те вече имат бета версия на приложението за Andorid, а скоро ще има и версия за iOS.

 

 

Mobile Carbonalyser

Удобно приложнеие, което показва на потребителя колко вредни емисии генерира чрез използването на смартфона си. То изчислява консумираната енергия за различните дейности като сърфиране в интернет, зареждане, обмен на данни и т.н. Резултатите се сравняват с дрги дейности като шофирането на автомобил например. Идеята на приложението е да помогне на потребителите да оптимизират употребата на смартфона си и да намалят ненужната консумация, което ще намали и вредните емисии.

 

 

Piano Academy

Забавно, но и полезно приложение за всеки, който иска да се научи да свири на пиано. То може да се използва и без наличието на истинско пиано, защото има виртуални клавиши. За разлика от другите приложения обаче, това поддържа връзка с MIDI клавиатури и може да слуша нотите от свиренето на акустично пиано. Всичко това му помага да следи как неговите ученици се справят и да им помага в ученето.

 

 

The White Door

Атрактивна нова игра, която поставя играча в ролята на героя Робърт Хил. Той се събужда в психологичен диспансер и със сериозно увредена памет. Задачата е Робърт да си върне паметта, да изучи сънищата си и да спазва стриктния график на болницата. Грешките се наказват, а Робърт не може да си позволи да се връща назад.

 

 

Още от Digital: Най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix