Седмицата отново започва с нови приложения за Android, които да пробваме. Подборът на AndroidPIT този път предлага фокус върху мултимедията, игрите и забавленията.

 

Google Stadia

Една от първите облачни гейминг услуги на ИТ гигант. Stadia позволява да се играят игри от различни устройства, като е нужно само приложението и WiFi връзка. Използването на контролер е препоръчително, но не е задължително. Stadia контролира качеството на графиката според наличната връзка. Когато тя е достатъчно добра, може да предложи и 4K резолюция с 60 кад./сек.

 

 

Playpost: listen to articles

Понякога човек иска да прочете доста статии от любимите си сайтове, но няма време. Това приложение може да помогне, като чете на глас статиите и човек може да ги слуша докато е в движение. Приложението поддържа 28 езика, като може да чете съдържание от избрани от потребителя сайтове. Това е много лесно за работа, като поддържа функции като създаване на плейлистове, темпо на четене, избор от над 240 различни гласа и др. Поддържа се и офлайн четене, за да може да се използва и без интернет. Безплатната версия на приложението предлага 30 минути четене на месец, като има и абонаменти за повече време.

 

 

PewDiePie’s Pixelings

Това е игра, в която главен герой е популярният YouTube геймър PewDiePie. Целта на играта е да бъдат спасени жителите на Pixeland от нападателите и да се въдвори мир. Играта е доста предизвикателна, като има различни задачи и трудности. Тя е безплатна, но съдържа покупки вътре в нея.

 

 

Vivid Music

Това е платформа, която предлага безплатно слушане на голям музикален каталог. Потребителят може да избира различни категории по жанр, да търси конкретни изпълнители и да открива нови. Има опция за споделяне, като се предлагат и безплатни музикални клипове от YouTube. Приложението позволява и споделяне на музика с приятели, като има реклами, за да се финансира.

 

 

Cannon Shot!

Интересна игра за почитателите на пъзелите. Целта е да се преведе гюле от оръдие през различни препятствия. Играчът трябва предварително да нареди обектите в нивото така, че да отклонят глюлето в правилната посока. Има различни предизикателства, цели, може да се избират и различни оръдия според нуждите. Играта е безплатна, но има реклами.

 

 

Още от Digital: Най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix