Приложения, приложения, приложения. Изобилието е огромно, а сред многото интересни предложения има някои, които изпъкват пред останалите. AndroidPIT отново има селекция от приложения и игри за Android, които си струва да разгледаме и пробваме през тази седмица.

 

Angry Birds AR: Isles of Pigs

Популярността на Angry Birds може да не е чак толкова голяма колкото преди няколко години, но любимите гневни птици и техните противници в лицето на зелените прасета все още имат какво да предложат. Новата игра комбинира добавена реалност с любимите герои, като дава ново измерение на забавлението. Играчът ще вижда виртуални структури, които са изградени върху реалните елементи на заобикалящата го среда и ще трябва да ги обикаля, за да има идеална позиция за атака.

 

 

Ordia

Интересна игра, която е финалист на Indie Games 2019. Играчът трябва да помогне на нова форма на живот да оцелее в трудните условия. Има над 30 нива с различни предизвикателства, бонуси и др. Първите няколко нива са безплатни, но за отключването на пълната игра трябва да се плати. Тя предлага и оригинален саундтрак, както и минималистична графика и е оптимизирана за игра само с един пръст.

 

 

Music Zen – Relaxing sounds

Околният шум може да е сред основните причинители на стрес, но също така може и да помогне много за успокояване след натоварен ден. Това приложение се възползва именно от положителните свойства на музиката и звуците. Има много различни упражнения, игри и медитации, които са разработени от професионалисти и предлагат постигането на определени цели. Някои от тях са безплатни, но други са платени с директни покупки вътре в приложението.

 

 

Bud Spencer & Terence Hill – Slaps and Beans

Двата популярни персонажа се завръщат в нова игра. Тя може да се играе както самостоятелно, така и кооперативно с приятел.Самата игра е семпла – играчът трябва да набие противниците си. Духът и стилът са запазени възможно най-близо до оригналния период на персонажите. Играта се предлага на няколко платформи, включително и Android, като е платена и струва $5.

 

 

Baby Lullabies

Още едно приложение, което се възползва от успокояващите свойства на звуците. Това приложение обаче е насочено специално към най-малкитеи има конкретна цел – да им помогне да се успокоят и да заспят по-лесно. То е безплатно и може да работи изцяло офлайн. Приложението предлага много от популярните детски мелодии за заспиване, както и различни версии на бял шум за допълнително успокоение.

 

 

Още от Digital: Най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix