Приложенията за Android не спират своето развитие. Постоянно изникват нови и нови идеи, като доста от тях си струват да се разгледат. AndroidPIT отново има селекция от интересни приложения за най-популярната мобилна платформа. Този път фокусът е върху удобството и забавлението.

 

Google Digital Wellbeing

Това всъщност е пакет от цели шест приложения. Те целят да помогнат на потребителите да управляват по-добре времето си с дигиталните устройства и услуги. Всички приложения са безплатни. Те са Post Box за управление на нотификациите, Unlock Clock за брояч колко пъти телефонът е бил отключен и заключен и Morph за цялостно управление на телефона. Desert Island позволява ограничаването до само най-важните приложения в избрани моменти, а We Flip – е по-подробен режим „не ме безпокой“. А Paper Phone помага за премахване напълно на телефона.

 

 

NBA Now

Идеалната игра за всички фенове на баскетбола и особено американската лига NBA. Играчът става генерален мениджър на избран от него отбор и трябва да го изгради от нулата с една цел – да спечели шампионата. Играта е с официален лиценз, като използва истинските имена на отборите и играчите. Тя е безплатна, но има покупки вътре в нея.

 

 

Bad North: Jotunn Edition

Популярната игра за PC вече има версия и за Android. Това е стратегическа игра, в която целта е да се защити остров от инвазия на викинги. Играта е адаптирана за мобилни устройства, но въпреки това не е от най-лесните и ще предизвика с прилично ниво на трудност още от самото начало. Платена е, като струва около $5.

 

 

Vectronomy

Интересна игра за почитателите на електронната музика. Целта в нея е да се синхронизира движението на куб с ритъма на музиката. Колкото по-точен е играчът, толкова повече точки трупа. Има и режим за локален мултиплейър за до четирима души. Играта поддържа и Bluetooth Контролери.

 

 

Cameos on Google

Забавно приложение, което позволява на известните личности да правят кратки клипове и да отговарят на най-задаваните от потребителите въпроси. Приложението е достъпно само за потвърдени профили (т.е. известни личности и инфлуенсъри), като регистрацията става само с директна заявка към Google.


 

Още от Digital: Най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix