Новата седмица е в разгара си, а с нея и навлизането на новите приложения и игри за Android. Традиционната селекция на AndroidPIT отново ни предлага няколко игри и практични приложения за ежедневието.

 

Threads for Instagram

Това е новата услуга на Instagram, която е допълваща към основното приложение. Threads позволява на потребителите да изпращат съобщения, снимки, видео и истории на приятелите си в Instagram. Идеята е, че потребителите ще могат бързо и лесно да си споделят кратки статуси и съдържание, без това да се вижда от всички.

 

 

Mini Army

Интересна игра, която предлага на играча да вземе контрол над малка армия. Той ще води битки срещу множество опоненти, като целта е постепенно да бъде изградена възможно най-добрата армия. Има различни бойни единици и роти, които променят нужните тактики. Играта е безплатна, но има реклами и покупки вътре в нея.

 

 

Wanna Kicks

Това е приложение, което е специално за големите почитатели на маратонките. То е все още в бета версия, но има атрактивна идея – позволява на потребителя да види как ще изглеждат най-различни маратонки, когато ги обуе. Това е възможно чрез технологията за добавена реалност, която използва приложението. Могат виртуално да се пробват най-различни модели и цветове, като разбира се, приложението ще предложи те да бъдат купени.

 

 

Vestigium

Интересна игра, която е насочена към почитателите на пъзелите. Играчът трябва да помогне на главния герой да намери магически цветя и спасят къщата си от мистериозна отрова. Играта има интересна история и сюжет, както и доста атрактивни нива. Те са общо 48 и изискват не само съобразителност, но и добра памет.

 

 

BLOB Live Wallpaper Free

Това е семпло приложение, което позволява на потребителя да разкраси телефона си с анимиран фон. При това е анимиран фон, който може да създаде и персонализира сам. Приложението е специално разработено за телефони с OLED панели, като може да се възползва максимално от по-добрите им цветове и фактът, че пестят енергия, когато използват черен цвят. А черният цвят има основна роля в предложенията на приложението.

 

 

Още от Digital: Най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix