Броят на новите приложения и игри в Google Play Store се увеличава всеки ден. Сред тях винаги има и някои, които са по-интересни от останалите. AndroidPIT отново ни показва селекция именно с такива приложения, които си струва да пробваме през следващите дни.

 

Vivaldi Browser

Новият браузър все още е в бета версия. Той се стреми да бъде по-бърза и ефикасна алтернатива на Chrome, Firefox и Opera. Разполага с всички важни функции като управление на табове, поверително сърфиране, дори мениждър за теглене на файлове. Поддържа и водене на бележки и правене на скрийншот с едно докосване. Приложението е безплатно и поддържа криптирани връзки и синхронизация на пароли, запаметени сайтове, бележки и др.

 

 

ibento

Интересна и забавна игра за почитателите на пъзелите. Има над 100 различни пъзела, като достъпът до всички тях е платен, но в замяна се махат и рекламите. Играта е вдъхновена от японския стил за графичните изображения и е доста атрактивна.

 

 

GCA Launcher

Нов допълнителен интерфейс за Android, който се опитва да направи класическия вид на платформата една идея по-красив и бърз. Приложението е разработено така, че да е съвместимо с всички смартфони с Android, включително по-евтините модели, които използват олекотената версия Android Go.

 

 

SNIKS

Своеобразна модерна интерпретация на класиката „Snake” от по-старите телефони на Nokia. Играчът управлява малки, цветни змии, които обикалят и събират плодове, за да се хранят. Разбира се, змиите не трябва да се докосват една друга, но тъй като са повече от една едновременно, изисква още по-голямо внимание и концентрация.

 

 

Men in Black: Global Invasion

Популярната филмова поредица вече си има и мобилна игра. Тя използва принципа на Pokemon Go, като създава виртуална реалност, която мотивира играчите да обикалят из града, в който се намират. Ще попадат на различни извънземни, които трябва да заловят. Разликата спрямо оригиналните „Мъже в черно“ е, че тези в играта се конкурират едни други и дори могат да изпращат заловените от тях извънземни да ги нападат.

 

Още от Digital: Най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix