Отново е време за нови приложения. Селекцията на AndroidPIT и този път има какво да покаже. И този път има по-голям фокус към игрите, но и някои практични приложения за ежедневието.

 

Un Pas Fragile

Интересна игра със семпла, но пленяваща история. Играчът влиза в ролята на жаба, която мечтае да стане балерина. От него зависи дали това ще се случи, като решенията му водят до няколко различни финала на историята. Играта е направена почти като интерактивен филм, така че е важно да се гледат всички сцени, защото те се различават според решенията.

 

 

Glitch Lab

Приложение, което позволява на почитателите на снимки да развихрят творчеството си. Чрез това приложение може да се добавят най-различни необичайни ефекти в снимките, да се правят интересни колажи и др. Приложението е добър начин човек да отличи снимките си от еднообразието в социалните мрежи.

 

 

LEGO Tower

Това е игра за почитателите на LEGO. Целта в нея е да се построи най-високата кула от LEGO. Но височината не е от единствено значение. Кулата трябва разполага с прилежаща инфраструктура, да осигурява места за живот, работа и забавление. Всеки жител трябва да може да получи работа и да помага за развитието на кулата. И разбира се, да е доволен от апартамента си.

 

 

Everyday – Calendar Widget

Разнообразието от приложения-календари и органайзери се увеличава с още едно предложение. Това се отличава с големите си възможности за персонализация на самия уиджет. Той може да показва графика за деня или по-голям срок, или само важни събития, допълнителна информация за тях и др. Има много голямо разнообразие от настройки и подредби на данните в уиджета. Платената версия предлага още повече функции, ако случайно стандартните не са достатъчно.

 

 

Minit

За финал, още една пленяваща игра. Тя е RPG приключение, напомнящо на времената от The Legend of Zelda. Играе се на интервали от по 60 секунди, като целта е да се пребори проклятие, което е съкратило продължителността на деня до само една минута. Историята е семпмла, целта – също. Но това е повече от достатъчно за доста интересни моменти.

 

 

Още от Digital: 5 приложения за Android, които е добре да пробвате тази седмица