Както винаги, всяка седмица има интересни приложения за пробване. Селекцията на AndroidPIT отново има какво да предложи, както за забавление, така и за практични и полезни дейности.

 

Mosaic: BlipBlop

Интересна игра, която на пръв поглед не предлага кой знае какво. Няма графика, а само текст. Задачата е да се натиска бутонът Blip всеки път, когато играчът получи Blops, за да ги запази. Колкото повечет Blops трупа, толкова по-богат става и може да ги инвестира в различни типове Blops и да трупа повече нива на профила си. Семпла игра, която не изисква много, но е идеална за убиване на време в автобуса например.

 

 

Appy Weather

Разнообразието от приложения за времето се увеличава с Appy Weather. Това е приложение, което залага на изчистения и семпъл интерфейс и максимално бърз достъп до информацията. Данните могат да се показват почасово, за няколко дни напред и др. Безплатната версия позволява 10 преглеждания на информацията на ден и има реклами. Платената премахва тези ограничения и дава още уиджети и нотификации.

 

 

MAKARA

Интересна игра, която ще се хареса на почитателите на пъзелите. Целта е да се прекара въже през система от макари. Играчът трябва да открие най-лесния и ефективен начин да прокара въжето, за да може всички макари да се движат и то да не се скъса. Има доста нива, които постепенно стават все по-трудни, но като цяло играта е достатъчно лесна, за да може нивата да се минават сравнително бързо.

 

 

DoodleLens

Семпло приложение, което използва добавена реалност, за да позволи на потребителя да прави семпли рисунки в заобикалящата го среда. Като цяло приложението ще е интересно най-вече за децата, като може да е полезно и за създаването на забавни колажи с приятели.

 

 

Dark Quest 2

За финал, една доста мащабна игра от гледна точка на игрите за мобилни телефони. Това е RPG с елементи на фантастика и доста пъзели. Основната цел е да се победи могъщ магьосник, като за целта играчът разполага с група герои, които трябва да развие до достатъчно високо ниво. Това ще им позволи да научат нови умения и да могат да боравят с повече и по-сложни оръжия.

 

 

Още от Digital: 5 приложения за Android, които е добре да пробвате тази седмица