Както всяко начало на седмицата и този път AndroidPIT има селекция от приложения за най-популярната мобилна платформа, които си струва да се разгледат. Фокусът тази седмица е към забавлението, като има интересни нови игри и практични идеи.

 

Durango: Wild Lands

Това е нова игра от Nexon, като беше номинирана за най-добра мобилна игра на 2019 Game Critics Awards. Тя поставя играча в праисторическа среда, сред много динозаври, които трябва да се опитомят, за да могат да помагат в развитието на цивилизацията, а не да я нападат. Играта е с отворен свят, като може да се играе в мрежа с още хора, които да са противници или пък съюзници.

 

 

Notenger – notes and reminders

Това е безплатно приложение за водене на бележки. То разполага с лесен, минималистичен интерфейс, който позволява бързо водене на бележки, свързването им с дати в календара и др. Основният фокус тук е бързината, за това няма кой знае колко много допълнителни функции и възможности.

 

 

Fishing paradise

Почитателите на риболова може да харесат тази семпла, но приятна игра. Тя поставя играча на приятен тропически остров, където може да лови колото риба иска. Колкото повече лови, толкова повече уменията му се подобряват, което отваря нови възможности. Графиката е семпла, като напомня за по-старите игри, но е достатъчно приятна, а геймплеят е увличащ.

 

 

Artwalls – Wallpapers

Това е ново приложение, което все още не е напълно завършено. То предлага голям брой красиви фонове, като те са подредени в най-различни категории. Има и отделна секция за фонове, които са специално оптимизирани за AMOLED дисплеи. Те имат повече черен цвят, което помага са песетене на енергия.

 

 

Cure Hunters

Още адна атрактивна игра, която този път изпраща играча в бъдещето. Оказва се, че Земята е застрашена от вирус, който може да унищожи цялото човечество. Играчът трябва да сапи хора, като пребори вируса и неговите босове. Играта е в 8-битов стил на графиката, като е с класически геймплей с прескачане на препятствия, много динамика и стрелба.

 

 

Още от Digital: Най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix