Нова седмица, нови интересни приложения. Традицията продължава сс селекция от AndroidPIT с атрактивни приложения и игри за Android, които си струва да разглеждаме в свободните мигове през следващите дни.

Virus War

Това е семпла, но интересна игра, която използва мотиви от класическите игри за космически кораби и стрелба през 80-те и 90-те години. Вместо космически кораби обаче, в случая битката е срещу вируси, които трябва да бъдат премахнати. Някои от тях са по-устойчиви на стрелбата и изискват повече усилия, както и внимателна преценка кога да бъде стреляно по тях. След успешните нива има награди и възмжност за ъпгрейдване на кораба, за да е още по-добър.

 

 

Skit

Приложение, което улеснява управлението на останалите приложения, които са инсталирани на телефона. Чрез него потребителят може да получи повече информация за функциите на приложението, дали е системно или не, с кои версии на Android е съвместимо и др. Освен това показва и достъп до какви разрешения има приложението, като дава и оценка на неговата сигурност. Има и описание какви дейности извършва приложението и с какви сертификати борави. Може да се извлече APK файла и да се споделя.

 

 

1х1 Multiplication Tables

Една семпла игра за малки деца, които навлизат в математиката. Чрез нея те могат по-лесно и бързо да учат таблицата за умножение, трикове за по-лесно и бързо смятане и др. Има и викторини, за да могат децата да проверят какво да научили. Някои функции обаче са платени.

 

 

Reality Clash: AR Combat Game

Игра, която изглежда доста обещаващо. Тя използва добавена реалност и е First Person Shooter.  Идеята е, че играчите обикалят наоколо и попадат на противници. Тези противници са други реални играчи, които може да са на другия край на света, но се появяват на дисплея пред играча. Отстрани всичко това може да изглежда малко странно – човек обикаля наоколо, гледа в телефона си и подскача и кляка. Но пък за играчите може да е забавно.

 

 

Coda

Приложение, което е създадено от бивши служители на Google. Неговата цел е да промени начина, по който хората използват документи на мобилните си телефони. Потребителят може да създава най-различни видове документи. От по-семпли списъци за пазаруване, до по-сложни дкументи, графики и др. Има и възможност за колаборативна работа и др.

 

 

Още от Digital: Най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix