Колкото и натоварена да е една седмица, винаги доста време преминава в чакане на няколко или нещо. Един от лесните и приятни начини да уплътним това време е като пробваме интересни мобилни приложения и игри. AndroidPIT отново има подходяща селекция точно за тази цел.

 

Aliment

Атрактивна екшън игра, която все още се разработва, но е на финалната права. Действието е в космоса, като главният герой се озовава в сложна ситуация – изведнъж целият му екипаж се оказва негов враг. Играчът трябва да намери начин да се спаси, като запази и космическия кораб. Играта е с ретро стил, като може да бъде доста пленяваща.

 

 

Photo Maps

Интересно приложение за почитателите на фотографията и пътуванията. То автоматично синхронизира и наслагва направените с телефона снимки върху картата. Така човек може да си води точен фотожурнал с всички снимки и точните места, на които са направени. Данните се синхронизират и с Google Photos.

 

 

Bedtime creatures

Още една програма, която точно се довършва и затова може да има известни бъгове в нея. Тя има семпла цел – да помогне на потребителя да се отпусне и да заспи. Приложението предлага успокояваща музика, като изобразява и виртуален домашен любимец. Ако му се обръща внимание, се печелят виртуални награди като нови звуци, животни и др. Има и таймер за музиката, за да не върви постоянно след като потребителят заспи.

 

 

 

Firefox Lockbox

Мениджърите на пароли набират популярност, като и Mozilla вече има свое предложение. То се казва Firefox Lockbox и може да се използва за съхранение на пароли от браузъра. Паролите могат да се защитят с код или пръстов отпечатък. Приложението не позволява да се правят скрийншотове. То е безплатно, като позволява на потребителя да пази потребителски имена и пароли за сайтовете и да ги копира, когато му трябват.

 

 

Construction Simulator 3

Игрите, които симулират различни индустриални дейности са много популярни. Construction Simulator иска да се възползва от това, като предоставя и история. Тя се развива в Европа и включва изпълнението на различни инженерни проекти. За целта играчът трябва правилно да съобразява наличните ресурси и да избира подходящите машини. За разлика от останалите приложения по-горе, тази игра е платена, като струва $3.99.

 

 

Още от Digital: Най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix