Както винаги, Google Play Store изобилства от интересни приложения, които си струва да се разгледат. И тази седмица AndroidPIT има селекция от няколко програмки, които не са за пренебрегване.

 

MANGA Plus by Shueisha

Почитателите на японските анимации и комикси много ще харесат това приложение. То е официалното приложение на един от най-големите издатели в Япония – Shueisha. При това е напълно безплатно, както и голяма част от съдържанието в него, като има и много комикси, които са преведени на английски. Абсолютно не е за пропускане от всеки почитател на японските комикси. Единственият недостатък е, че изисква постоянна връзка с интернет и не може да се теглят комикси за офлайн четене.

Easy Pedometer

Ходенето пеша е един от най-лесните и здравословни начини за поддържане на добра форма и тонус. Експертите казват, че 10 000 крачки на ден е оптималното количество за да се чувства човек добре. Това приложение помага да следваме тези цели, като има и много гейминг елементи с награди и предизвикателства, които да мотивират повече ходене.

Joey for Reddit

Официалното приложение на Reddit за Android далеч не е най-доброто. Тази алтернатива решава повечето недостатъци. Тя има хубав интерфейс, като се стреми да даде максимално близко потребителско преживяване като на компютър. Има функции като достъп до подредити в странична лента и др. Потребителските имена са отделени в различни цветове, има възможност за свиване и разгъване на коментарите и др. Приложението е напълно безплатно и дори няма реклами.

 LED Flash Keyboard Light – Mechanical Keyboard

Приложение с много дълго име, но със семпла функция. Тя превръща виртуалната клавиатура на телефона в красива, светеща геймърска клавиатура. Клавишите могат да „светят“ в различни цветове, като и потребителят може да ги персонализира според вкуса си с различни допълнителни теми. Има и опция за гласови бележки.

Tetris Classic 1984

Класическата игра на тетрис е добре позната на всички. В наши дни има най-различни вариации на тетрис, но оригиналът може да се намери трудно. Това приложение рашава проблема, като предлага съвсем първата версия на тетрис без никакви бонуси, специални цели, мишени и др. Единствената разлика е, че има видеореклами, които се показват при паузиране на играта. Въпреки рекламите, може да се играе и офлайн.

 

Още от Digital: Най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix