Нова година, нови приложения.  Традицията за интересни приложения, които да пробваме през седмицата продължава. Селекцията отново е на AndroidPIT и отново има интересни в нея неща.

 

Memoria Photo Gallery

Приложенията-галерии изобилстват, но Memoria се откроява с интерфейс, който лесно можем да персонализираме според желанията си. Освен това можем да групираме и организираме снимките по различни секции и др. Има и „сейф“, в който да слагаме и защитаваме снимки, които не искаме никой да види. Основната версия на приложението е безплатна, но с реклами, а срещу 99 цента, те могат да се махнат.

 

 

WakingNews Alarm Clock

Ако сте от хората, които винаги държат да са добре информирани, това приложение ще ви е полезно. Вместо с традиционен будилник, то може да ви буди с четене на новини. Има голямо разнооразие от източници, които могат да се изберат, като приложението избира актуалните новини от тях, за да прочете. Може да има и известия с гласово четене на новини и през други часове на дена, според желанието на потребителя.

 

 

Feedly Classic

Популярното RSS приложение има обоновена и подобрена версия Тя запазва класическия дизайн с леки обновления, като предлага и достъп до всички нови функции и възможности. Приложението е за тези, които не харесват изцяло новия дизайн на Feedly и предпочитат класическия.

 

 

Mint Browser

Мобилен интернет браузъер, който е разработен от Xiaomi. Той е олекотен, без реклами и разполага със стандартни функци и контроли. Една по-интересна възможност е управлението чрез глас. Целта на Xiaomi е да позволи на всички устройства да използват актуални технологии и да имат браузър, който не взима много от ресурсите им.

 

 

Light-It Up

Интересна игра, която предизвиква виртуалния герой да прескача препятствия и да не падне. Графиката е семпла, но атрактивна и приложението не изисква много внимание. За сметка на това са нужни сравнително добри рефлекси, особено с напредване на нивата, които ще стават все по-трудни.

 

 

Още от Digital: Най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix