Покрай честите дъждовни дни, може да се окаже, че част от лятната отпуска трябва да прекараме на закрито. Докато чакаме кратките слънчеви мигове, можем да разнообразим времето с пет интересни приложения. Те отново са избрани от AndroidPIT и са доста интересни.

 

Navigation Gestures

Управлението на смартфон чрез жестове постепенно придобива популярност. Това приложение превръща почти всеки Android телефон в най-нов модел с подобна функционалност. Чрез това приложение може да се конфигурира част от дисплея, която да активира определени функции при различни жестове, например плъзване настрани или др.

 

 

Alto's Odyssey

Дългоочакваната игра Alto's Odyssey вече е достъпна и за собствениците на смартфони с Аndroid, които могат да я изтеглят безплатно от Google Play. Новото заглавие на разработчиците от Noodlecake Stuidos предлага редица подобрения и още повече възможности да се забавлявате с иновативния геймплей. Припомняме ви, че Alto's Odyssey е налична за iOS още от февруари и се радва на голяма популярност сред потребителите и също така спечели наградата Apple Desgin Award.

 

 

Navbar Weather

Приложенията за показване на времето обикновено идват с големи уиджети, които взимат твърде много място. Navbar Weather решава този проблем, като показва температурата и прогнозата директно в навигационната лента. Семпло и удобно, като има и доста функции за персонализиране, чрез които може да се избере каква информация да се показва в това поле.

 

 

Text Scanner

Семпло и практично приложение за всеки, който трябва често да дигитализира напечатани текстове. Приложението лесно разпознава текст в книги, вестници, списания, табели и др. С няколко бутона се избира текстът и той се превръща в дигитална версия. Има доста подобни приложения, като това е с доста семпъл интерфейс и безплатно, като платената версия единствено маха рекламите.

 

 

FBI FitTest

Все още има време от лятото и времето може да се пооправи. Затова не трябва да се отказваме от тренировките. А ако искаме да сме изцяло мотивирани, то това приложение може да е от полза. То съдържа тренировъчен режим и тестове, които кандидатите за агент на ФБР трябва да могат да преминат. Оказва се, че не е никак лесно, но приложението има доста инструкции и съвети как да се постигне тази цел.

 

 

Още от Digital: Най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix