Както винаги, седмицата започва с интересна селекция от приложения, които си струва да пробваме. Те отново са избрани от AndroidPIT и обхващат доста широк диапазон от възможности.

 

Pixomatic photo editor

Редактирането на снимки на телефона може да бъде доста лесно с това приложение. То поставя акцент над лесното изрязване или сменяне на елементи в една снимка. Освен това е доста лесно за работа и позволява например лесно да се смени фона на даден кадър. Разполага и с боке ефект, филтри, опция за създаване на виртуални стикери и др.

 

 

Orphic

Това приложение е за хората, които искат да подобрят не само общата си култура, но и да обогатят речника си. Приложението предлага богата селекция от думи с подробни обяснения за тях. Има и опция да показва по една „дума на деня”, както и синоними и др.

 

 

Mimo: Learn to Code

Програмирането привлича все повече интерес. При това то се превръща в умение, което е добре да се знае поне в базовите неща. Това приложение помага на начинаещите да предприемат лесно своите първи стъпки в програмирането, ученето на езици за програмиране, създаване на приложения или уебсайтове. Има и опция да помогне на по-напредналите да усъвършенстват уменията си или по-лесно да си намерят работа.

 

 

Blinkist – Nonfiction Books

Едно приложение за почитателите на интересни книги, но и с малко време. То разполага с голям набор от преразкази и обобщения на популярни книги. Има и опция тези материали да се слушат, а не да се четат. Така човек лесно може да разбира най-важната информация и аргументи от дадена книга, без да трябва да я чете цялата. Има 24-часов безплатен пробен период.

 

 

Overdrop – Animated Weather and Widgets

Приложенията за времето са много и разнообразни. Това иска да се отличи с красиви уиджети и анимации. Има много уиджети с различни опции, които да персонализират дисплея и да улеснят да се разбира каква е прогнозата с един поглед. Платената версия надгражда с още теми и маха рекламите.

 

Още от Digital: Най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix