Новият месец започва с традиционната селекция от интересни приложения, които да пробваме. Както винаги тя е на AndroidPIT и съчетава предложения за най-различни цели.

 

Instagram Lite

Оригиналното приложение на Instagram е доста голямо и консумира много ресурси. За по-старите или евтини телефони това може да е проблем. Facebook вече предлага олекотена версия, която е доста по-малка и изисква по-малко ресурси. В замяна, има по-малко функции – само най-важните. Не може да се споделят клипове, няма и лични съобщения.Могат да се качват снимки, да се разглежда потокът от публикации и историите.

 

 

Opera Touch

Има много браузъри за смартфони, но и тук проблемът е, че повечето са тежки или пък не особено удобни за малките дисплеи. Opera Touch е разработен за работа с ендна ръка, докато човек пътува в градския транспорт например или държи чаша или чанта с едната ръка.

 

 

PlantSnap

Смартфонът може да е полезен по време на излет сред природата не само за снимки. Той може да бъде и експерт по флората. Това приложение позволява да се направи снимка на избрано растение, като го разпознава с помощта на изкуствен интелект и огромна база данни. Така рискът да се пипне неправилното растение е по-малък.

 

 

Navigation Gestures

Това е приложение, което помага не на GPS навигацията, а на навигацията с жестове за управление на телефона. То създава зона в долната част на дисплея, която поддържа различни жестове като двойно докосване, плъзгане в различни посоки и др. Това позволява създаването на различни жестове за активиране на функции, приложения и др. Платената версия, която е по-малко от $1, дава още повече функции.

 

 

IGTV

Новото приложение за видеострийминг на Instagram. Тук може да се гледа и качва видео с дължина до 1 час, като клиповете са на цял екран и вертикални. Има опции за следване на създатели на съдържание, откриване на клипове, препоръки и приложението помни докъде потребителят е стигнал в гледането на даден клип.

 

 

Бонус: Animaze!

Това е семпла, но забавна игра. Тя включва решаването на пъзели, които да освободят кучета, котки и мишки, които са се затворили на различни места. Като разбира се, съответните животни не е хубаво да се струпват на едно и също място и затова трябва да се внимава кой откъде и кога минава. Това дава интересно ниво на трудност на играта.

 

 

Още от Digital: Най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix