Седмицата както винаги започва с нови пет интересни приложения, които са избрани от AndroidPIT. Те са полезни и си струва да се разгледат, особено, когато търсим да подобрим качеството си на живот.

 

Chef Anthony Bourdain Recipes HD

Смъртта на известния готвач и телевизионер Антъни Бурдейн е голяма загуба за много хора. Неговите рецепти са само част от наследството, което той остави на света. Най-добрите рецепти са обединени в това приложение, в което има и много липове с кулинарни съвети от самия Бурдейн.

 

 

Sleepo: Relaxing sounds, Sleep

За много хора заспиването вечер е доста трудно. Преумората и стресът не позволяват лесно запсиване, с което допълнително увеличават именно преумората и стреса. Това приложение съдържа колекция от успокояващи звуци от природата, бял шум и др. Звуците могат да се комбинират така, че всеки да си направи свой аудио пейзаж, който да слуша и да му помогне да заспи по-бързо и лесно.

 

 

Bottled – Message in a Bottle

Забавна нова социална мрежа, в която потребителите пишат кратки събощения, слагат ги във виртуална бутилка и ги хвърлят във виртуален океан. Другите потребители в мрежата ги намират и могат да ги прочетат. Те могат да решат дали да запазят съобщението, което отваря чат между тях и изпращача или да го хвърлят обратно в океана, за да го намери някой друг.

 

 

AfterFocus

Приложение, което позволява редактиране на вече направени снимки чрез промяна на фокуса. Може да се създават боке ефекти, да се фокусира върху определен елемент от кадъра и др. Целта е ефектът да е реалистичен, за да изглежда, че снимката оригинално е направена така и да симулира DSLR апарат. Разбира се, има и готови филтри, защото в ерата на социалните мрежи без фитлри не може.

 

 

Google Podcasts

Google има ново приложение да подкастове, което поставя фокус върху базовите неа. Има възможност за изтегляне на епизоди, абонамент за любили канали и създатели и др. Google ще препоръчва нови подкастове на базата на данните, които има за потребителя, има интеграция и с Google Assistant с опция за прехвърляне на вече започнат епизод на друго устройство.

 

 

 

Още от Digital: Най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix