Новата седмица отново започва с няколко интересни приложения, които си струва да пробваме. Особено, ако искаме да персонализираме телеофна си още повече или да подобрим качеството на живота си. Селекцията отново е на AndroidPIT.

 

BFT – Bear Focus Timer

Ако сте сред хората, които се разсейват твърде лесно, това приложение може да помогне. То използва техниката Pomodoro, като помага на потребителя да се концентрира в продължение на 25 минути и след това да си почине 5 минути. Приложението позволява и промяна на тези интервали. То разполага с виртуален герой – мечока Том, който по време на почивките се забавлява, но се ядосва доста, когато телефонът се използва по време на интервала за работа.

 

 

Keep – Home Workout Trainer

Всеки иска да е в добра физическа форма, но това не е лесно. Това приложение цели да помогне като ръководи семпли тренировки в домашни условия. Има различни цели – от отслабване до оформяне на конкретни мускули. Включва и готови планове с тренировки и упражнения, като предлага и доста богат набор от разнообразни упражнения с инструкции за тяхното изпълнение. Дава и ценни съвети как да се избягват контузии.

 

 

Google Lens

Популярната услуга вече не е резервирана само за телефоните Pixel на Google. Тя е отделно приложение, което може да се инсталира на почти всеки телефон с Android 6 или по-нов. Google Lens може да разпознава обекти, текст, да отговаря на въпроси, да дава допълнителна информация за обектите и др. Използа изкуствен интелект и все още се разработва, така че не винаги ще е напълно точно в информацията си.

 

 

PICNIC! Weather Genie Photo Filter & Camera

Приложение с дълго име, което има конкретна цел. То разполага с готови филтри, които да „оправят” времето в снимките. Тези снимки, на които небето е толкова сиво или е твърде мрачно. Филтрите целят да направят всеки кадър малко по-добър, с по-красиво или необикновено небе.

 

 

Zero Live Wallpaper

Приложението Zero Live предлага т.нар. „живи” фонове, т.е. анимирани. Безплатната версия е с реклами, които се показват от време на време. Има опция за настройка на фоновете, която позволява да се променя дълбочината на кадъра, фокуса, реакцията при добир и др. Целта е фонът да е не просто анимирана картинка, а наистина да се усеща като „жив”.

 

 

Бонус: Pigs In War

Семпла, но забавна игра, в която виртуални прасета тръгват на война и трябва да превземат над 50 държави. Има различни оръжия, като изборът им трябва да се съобрази с целите и стратегията на играча. Играта по принцип е платена, но сега е безплатна за ограничен период от време.

 

 

Още от Digital: Най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix