Тази седмица селекцията от приложения на AndroidPIT има няколко важни ъпдейта, които правят вече познати програмки още по-интересни. Има и предложения, които да помогнат за по-здравословен живот.

 

Microsoft Launcher
Популярният интерфейс на Android от Microsoft получи голям ъпдейт. Той предлага по-добра интеграция на услугите на Microsoft с Android, по-добра връзка между телефона и компютър с Windows 10. Има и функция за родители, която им позволява да следят местоположението на децата си, както и дали не си прахосват времето в игри и висене в социалните мрежи.

 

PicsArt Photo Studio
PicsArt също е от познатите и популярни приложения. Наскоро и то получи голям ъпдейт с много новости. Една от тях е клавиатура с виртуални стикери, които даже могат да се използват и в други приложения. Така може да се добавят картинки и в чат приложения, социални мрежи и др. Разбира се, могат да се добавят и върху снимките по време на тяхната редакция с PicsArt.

 

 

TripScout
Това е приложение за тези, които обичат да пътуват. То съдържа карти с интересните места за посещаване в множество градове. Има и офлайн GPS навигация, аудио екскурзовод и др. Приложението позволява и избиране на маршрут, напрмер от хотела, пред даден ресторант до конкретни забележителности. След това ще навигира потребителя до дестинациите.

 

 

Forest
Някои от нас използват смартфона си твърде много. Знаем, че е вредно, но... Приложението Forest цели да помогне. То превръща неизползването на телефона в игра. Идеята е да оставяме телефона си и да не го пиппаме минимум по 25 минути. Колкото по-дълго време спазваме това правило и колкото по-малко използваме телефона, толкова по-добре ще расте нашето виртуално дърво и дори ще се превърне в гора. И обратното – колкото повече използваме телефона си без почивка, толкова по-вече всичко ще увяхва.

 

 

Smart Launcher 5

Този интерфейс за Android поставя акцент над семплото у удобното. Новата му версия включва адаптивни икони от Android 8.0 Oreo, промяна на цвета на темата според цвета на фона, поддръжка на жестове, сортиране на приложения по категория и др. Има и доста опции за персонализация, извеждане на икони за бърз достъп и др.

 

 

Бонус: Oddworld: New ‘n’ Tasty

Това е интересна игра, която в момента е с намаление и струва $2. Тя е мобилна версия на оригинала,  който беше пуснат първо за PlayStation през 1997 г. Представлява поредица от пъзели и нива, като целта е да се спаси главният герой и неговите близки от това да бъдат изядени от нападатели.

 

 

Още от Digital: Най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix