Разнообразието от приложения за Android винаги ще е голямо. Винаги има нови и интересни приложения, които се борят за вниманието на потребителите. AndroidPIT показва още пет подобни предложения, които да пробваме тази седмица.

 

Trello

Това е интересно приложение, което помага за организиране на работата с други хора, както и за научаването на нови неща. Приложението може да се използва заедно с колеги в работата, но и за лични или семейни задачи. Trello има безплатна версия с доста опции, като платената е най-вече подходящаю за управление на проекти.

 

 

ShareThemeal

Това е приложение, което има подкрепата на ООН. То е насочено към мотивиране на дарителството, като потребителят може да избира най-различни каузи. Освен това приложението показва и за какво се използват парите, при кого са отишли и има функция за споделяне на каузите, за да се привлече още внимание към тях.

 

 

PhotoDirector

Още едно интересно приложение за редакция на снимки. Безплатна версия дава филтри, функции за редакция, корекция на изображенията, промяна на цветовете и др. Има и възможност за настройка на контраст, яркост и експозиция. Предлага се и функция за колажи, премахване на обекти от снимките, редакция на слоеве и др. Някои от тези функции обаче са платени.

 

 

Citymapper

Приложение, което е алтернатива на Google Maps, особено, когато става дума за най-доброто придвижване из градовете. За сега то се предлага за около 20-тина от най-популярните градове в света. То позволявва запазване на чести маршрути, обновява информацията в реално време, следи движението на градския транспорт и помага за избиране на най-добрия маршрут. Дори има функция, която да уведомява чакащите потребителя хора, ако той ще закъснее.

 

 

Replika

Това е чат приложение, но не за реални хора. Вместо това потребителят си говори с изкуствен интелект. Идеята на Replika е, че човек може да си чати с алгоритъма и да споделя тревогите и проблемите си, когаго няма с кой друг поговори. Изкуственият интелект е обучен да отговаря правилно в подобни ситуации и да показва съчувствие.

 

 

Още от Digital: Най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix