Празничната седмица носи със себе си малко повече свободно време. Част от него обаче ще бъде прекарана в пътуване или просто в чакане на роднини и приятели. AndroidPIT ни предлага 5 приятни приложения, които могат да уплътнят това време.

 

WhatTheFont

Креативните натури често виждат интересни шрифтове, които биха искали да използват. Понякога дори някоя обикновена на пръв поглед табле може да хване окото. Това приложение е своеображен Shazam, но за шрифтове. То може да разпознава огромен брой различни шрифотве и да казва кои са те.

 

 

Spendee

Покрай празниците човек често прекалява не само с храната, но и с разходите. Spendee помага за по-лесното огранизиране на бюджета, следенето на разходите, включително и по категории. Така човек лесно може да прецени какво му взима най-много средства и да оптимизира разходите си.

 

 

Canva

Празниците означават и много снимки. Canva е приложение, което улеснява и ускорява обработката на снимки. Така всеки кадър може да изглежда различно и уникално и да се открои на общия фон еднотипни снимки, които всички публикуват в социалните мрежи. Освен това приложението е много лесно за използване.

 

 

Storyboard

В момента е много модерно да се правят филми по комикси. Приложението Storyboard прави точно обратното. То взима клип и го раздробява на кадри. След това им придава комикс ефект. По този начин всеки може да се превърне в комикс герой с няколко натискания на виртуални бутони.

 

 

WikiCat

Едно от предимствата на интернет е изобилието на информация. Тя е толкова много обаче, че човек лесно може да загуби дирята на това, което търси и да се окаже на съвсем друга тема. Това приложение помага организирането на темите и информацията и прави разглеждането и изучаването на една конкретна тема доста по-лесно. WikiCat може да се окаже от полза на всеки, който проучва дадена тема за реферат, доклад, статия или просто от любопитство.

 

 

Още от Digital: Най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix