Изобилието в Google Play Store означава, че вианги ще има интересни приложения, които си заслужава да се пробват. AndroidPIT отново има селекция с пет приложения, които си струва да пробваме през тази седмица.

 

Вижте: 5 достъпни смартфона, които заслужават внимание

 

Lingvist

Да се знаят чужди езици е чудесно, но ученето им е доста времеемко и трудно. Приложението Lingvist цели да помогне, като предлата по-лесен и интерактивен начин да се учат нови езици. Софтуерът „опознава” съответния потребител и се нагажда според неговите предпочитания и методите, които дават най-добри резултати за всеки. Приложението се предлага за френски, испански, германски, руски и естонски.

 

 

U Scanner

Воденето на бележки, сникми от слайдове на презентации и подобни дейности са част от ежедневието на много хора. U Scanner помага, като автоматично обработва, изправя и коригира снимки на бележки, слайдове и друга информация. Така потребителят може да слуша и да не се притеснява дали снимките са се получили добре.

 

 

Elevate – Brain Training

Ефективността на упражненията за мозъка е спорна. Според някои те са много полезни, други не виждат никакви резултати. Приложението Elevate смята, че може да помогне на всеки, като разделя упражненията за начинаещи и експерти и помага за научаването на нови умения и усъвършенстването им. Крайната цел – увеличаване на продуктивността и увреността.

 

 

Journey

Това приложение е модерна версия на личен дневник. То помага на хората да оформят красиви колажи от преживяванията и снимките си през деня. Журналът може да се споделя в социални мрежи, да се синхронизира с Google Cloud и др. Има и опция за заключване на приложението и данните с парола или пръстов отпечатък. Данните могат да бъдат наредени и в календар, като лесно да се преглежда какво се е случило на всяка дата.

 

 

Rave

Rave е приложение, което е насочено към хората, които харесват музиката и видеото и имат приятели със същите интереси. Приложението синхронизира гледането на клипове от YouTube, филми от Netflix или слушане на музика между потребителя и неговите приятели, независимо къде се намират. То дава възможност на потребителите не само да гледат или слушат едновременно, но и да коментират чрез чат или глас, сякаш се намират в една и съща стая.

 

 

Още от Digital: Най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix