Време е за нова селекция интересни приложения, които да пробваме през тази седмица. AndroidPIT отново подбира няколко полезни и забавни приложения.

 

Полезно: 6 смартфона, подходящи за подарък за Свети Валентин

 

Vimage

Това приложение все още се разработва и не е напълно готово. То обаче има интересна идея, която съчетава сникми с видео. Идеята е семпла – избира се снимка, тя се редактира като се настройва експозиция, контраст, яркост и т.н. След това се избира движещ се обект, например облаци, огън, звезди, дъжд и много други. Приложението съчетава двете, за да направи оригинален колаж в mp4 формат, който може да се споделя в социалните мрежи. Безплатната версия слага логото на приложението в долния ъгъл, като платената ($1.99) го премахва.

 

 

Zomato

Интересно приложение, което помага за откриването на ресторанти. То е алтернатива на Yelp, като предлага различни филтри за избиране на заведения според конкретните желания на потребителя. Някои от критериите могат да са доста конкретни като например кратф бири. Приложението показва менютата на ресторантите, снимки, отзиви, средни цени и др. Има дори възможност да се показва кога има специални оферти като обедно меню и др.

 

 

Upthere Home

Това приложение е дело на Western Digital и предлага клауд съхранение на данни. То предлага три безплатни месеца за проба, а след това струва $1.99 на месец. Целта на приложението е да предлага лесен начин за съхранение на файлове, организирането им по категории и типове. Няма ограничения в резолюцията на снимките и видео клиповете. Може да има и автоматично синхронизиране с телефона.

 

 

Finger Driver

Забавна игра, която представлява автомобил, който се управлява с пръсти по дисплея. Целта – да не катастрофира възможно най-дълго време, а нивата стават все по-сложни. Има и различни режими на управление за допълнително повишаване или намаляване на трудността. Безплатната версия е с реклами. Платената ги премахва срещу $3.49.

 

 

THRIVE

Това е приложение, което цели да помогне на хората, които са пристрастени към телефона си. То въвежда ограничения във времето, в което телефонът може да се използва. Това включва дори спиране на обажданията и съобщенията. Изключение се прави само за списък с предпочитани номера, които потребителят да добави, например близки и роднини. Останалите ще получават автоматичен отговор, че ще могат да се свържат по-късно. Приложението позволява определяне и на дневни лимити за използване на други приложения. То дава и виртуални наградки, за да мотивира потребителя.

 

 

Още от Digital: Още от Digital: Най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix