Инвестирането във фондовия пазар е голяма част от пъзела за финансово планиране за почти всички. Това е чудесен начин да се подготвите за пенсиониране или дори да спечелите малко допълнителни пари. Днес благодарение на технологиите е по-лесно отвсякога да започнем да инвестираме онлайн.

 

От Make Use Of научаваме за тези страхотни приложения, достъпни както на iOS, така и на Android, които могат да ви помогнат да проследявате възходите и паденията на финансовата борса, всеки ден.

Ticker Stock Portfolio Manager

Ticker Stock Portfolio предлага редица чудесни възможности за следене на фондовия пазар. Приложението може да се използва анонимно без акаунт, както и от собствениците на Apple Watch. На разположение са и 4 различни Android уиджита.

Yahoo Finance

Едно от най-известните места в интернет за финансова информация има и приложение –Yahoo Finance. Наред с информацията в реално време, приложението може да проследява и вашите лични портфолиа. За да проследявате конкретни акции, трябва да ги добавите към списъка за наблюдение, за да получавате оферти и персонализирани новини за компаниите. Потребителите могат да следват повече от 100 различни криптовалути. 

StockTwits

Социалното приложение StockTwits ви позволява да разговаряте с други инвеститори и търговци, за да може по-добре да прецените пазара и да видите къде се намират акциите ви. Ще намерите автоматично и ръчно подготвени списъци с акции и новини, които ще ви помогнат да откриете нова инвестиционна идея.

 

Заедно с обширната секция за криптовалути, приложението предоставя актуализиран календар на приходите, за да можете да виждате акции с предстоящи отчети за приходите. StockTwits може да ви свързва с брокерски акаунти на големи имена като Robinhood, E-Trade и Fidelity, за да търгувате директно от приложението.

Investing.com

Мобилното приложение на популярния сайт Investing.com е идеалният начин за проследяване на акции. Това приложение предлага оферти и графики за повече от 100 000 различни акции на над 70 различни глобални борси. Можете също така да видите информация за облигации, стоки, лихвени проценти, фючърси и т.н. Една от най-добрите характеристики на приложението е неговият всеобхватен икономически календар, който предоставя актуална информация за световните икономически събития. Можете също така да си създавате и персонализирате свое портфолио, за да наблюдавате акциите и много други неща.

Real-Time Stocks Tracker

С това приложение може да следите акциите си в реално време. На страницата за всеки фонд приложението предлага полезна информация, включително технически показатели и коментари. Друга чудесна функция е стоковия скенер. Можете да въведете няколко променливи, включително цена, EPS и много други, за да намерите точната акция, която ви интересува.

 

Вижте 9 интересни факти за парите, които сигурно не сте чували