Игри, сигурност и практичност. Това е краткото обобщение на селекцията приложения, които идват тази седмица. Подборът на AndroidPIT обръща внимание повече на забавленията.

 

Shadow of Naught

Играта е платена, но предлага доста интересни приключения. Развоят зависи изцяло от решенията на играча. Има няколко различни сценария на развитие, което означава, че играта може да се преиграва многократно.

За сега тя е налична за избрани пазари за Android, като постепенно си проправя път и към още държави. Струва 2.99 евро, като няма реклами и допълнителни покупки.

 

 

The Gardens Between

Игра за почитателите на пъзели. Тя е налична за конзоли и компютри от много време, като сега си проправя път и към Android.

Има история на двама тийнейджъри, които са съседи и са си направили къща на дърво. От нея пътуват из различни митични светове и острови, където трябва да решават пъзели, за да научават повече за тях и да се измъкнат и върнат обратно у дома. Струва 5.49 евро и е без реклами и допълнителни покупки.

 

 

Spirit Sprint

Игра с класическия формат „вечно бягане“. Виртуалният герой бяга постоянно, а играчът трябва да му помага, като му казва откъде и как да мине, за да преодолява препяствията.

Графиката е красива, музиката е приятна, а геймплеят съчетава не само бягане, но и плуване и дори летене. Играта е безплатна, но с покупки вътре в нея.

 

 

Access Dots

Това е приложение, което е насочено към хората, които държат на поверителността на данните си. То следи дали други приложения не използват камерата и микрофона и съобщава на потребителя с малки цветни точки на дисплея.

Така потребителят ще знае във всеки един момент кое приложение използва микрофона и камерата. Приложението е само за Android, като е безплатно, но с покупки вътре в него.

 

 

Energy Notch

Приложение, което помага за персонализирането на интерфейса на Android. Потребителят може да сложи виртуален пръстен около прореза на камерата. Този пръстен всъщност ще показва състоянието на батерията. Има голям набор от анимации и цветове, които потребителят да избере.

Приложението е съвместимо само с някои смартфони, но броят им постепенно се увеличава. То е безплатно, но с покупки вътре в него.